ZETApress

hírportál

Belvárosi Hungarikum

A 2017-es év szenzációja az interaktív Hungarikum Élményház és Pódium mindennap 11-től 19 óráig. Mi jut eszünkbe, ha azt halljuk: Magyar Nobel-díjas tudósok? Gasztronómiai élvezetek? Netán Budapest szépsége? Ezt mind megtalálhatja a Vörösmarty téren! Szenzációs interaktív kiállítás magyar büszkeségeinkről.

A Belváros szívében, mindössze 100 m-re a Duna-parttól található az egyedülálló Hungarikum Élményház. Célunk, hogy vendégeink minden érzékszervükkel megtapasztalhassák azokat a korszakalkotó eredményeket, amikre mi, magyarok a leginkább büszkék lehetünk. A tudásra szomjazó érdeklődőkkel poros, múzeumi tárlat helyett a legmodernebb technikára épülő, interaktív kiállítás formájában ismertetjük meg nemzetünk évezredes értékeit.

A sokszínű tárlaton haladva a hétköznapi tárgyak közül hirtelen élő, digitális enciklopédiában találhatjuk magunkat a kiterjesztett valóság (AR) varázslatos világában. Lehetőségünk nyílik kipróbálni felfedezőink találmányait, hidrogénbombával áttörni a falat, huszárt kiszabadítani és festményeket életre kelteni ugyanúgy, mint digitális panorámával barangolni tájainkon és szelfizni a háromdimenziós Kossuthtal.

A gasztronómiai élvezetek jegyében pedig természetesen elmaradhatatlanok a jellegzetesen magyar finomságok, és megtapasztalása annak, milyen amikor még a kerítés is kolbászból van. A kreatív művészek, informatikusok és történészek együttműködésében létre jött kiállítás a 2017-es év szenzációja, mely 00-tól 99 éves korig mindenki számára felejthetetlen élményt kínál. Jegyár: 3000 forint, diák- és nyugdíjas-jegy: 1500 forint és további kedvezmények. Az iskoláscsoportok előzetes bejelentkezés alapján ingyenesen látogathatják ? tudatta Jánosi Katalin.

Szóljon hozzá!