ZETApress

hírportál

Kékfrankos az Operában

Az Opera Galériában és a Terminál Galériában mutatta be nemrég Kormos Csaba 2001-es Tihanyi Kékfrankos minőségi száraz vörösborát Slezsák Zoltán, Aviator csapatunk borpohárnoka. A Kormos pincészet kékfrankosára jellemző a bíbor-lila szín, finom gyümölcsösség az illatban. Jó egyensúlyú, íz-gazdag bor. Karcsú, kellemes savakkal bír.

A kékfrankosról érdemes elmondani, hogy, egy-egy fehérborvidék kivételével, szinte mindenhol megtalálható hazánkban. A legnagyobb mennyiségben termesztett, kizárólag a Kárpát-medencére jellemző szőlőfajta. A karcsúbb, könnyedebb vörösboroktól az alacsony tőketerhelésű szőlőből készült testes, nagy formátumú vörösborokig és könnyed-gyümölcsös rozékig széles körben felhasználják.

Fővárosa Sopron, de Eger és Szekszárd sem szűkölködik benne. A Bikavér alapfajtája, jól illeszthető magyaros-paprikás ételek mellé, de akár csípős mangalica kolbásszal, natúr kecskesajttal és akár frissensült tepertős pogácsával is kitűnően harmonizál ? tudatta Angyal László Aviátor.

Szóljon hozzá!