ZETApress

hírportál

Tüncike koronázása

Sertés szépségversenyt rendeztek ma Zselicvölgyben: Tünci lett a legszebb disznó Hajmáson. Sertések mérték össze a szépségüket és bátorságukat a Zselicvölgyben a szakértő zsűri előtt az április 1-jei Bolondok napján, de nem áprilisi tréfaként ? tudtuk meg délelőtt.

A nyertes koca Tünci lett, aki nem csak a királynőválasztásokon megszokott szalagot kapta meg, de új életet is kezdhetett a verseny fődíjaként. Vörös szőnyeg, reflektorok, fotósok és szakértő zsűri. Minden kellék adott volt ahhoz, hogy méltó körülmények között válasszák meg Miss Zselicvölgyet a disznóól szépségei közül a Somogy megyei Hajmáson.

A Zselicvölgy Szabadidőfarm a bolondok napja alkalmából, de nem áprilisi tréfaként szervezte meg a rendhagyó eseményt, amelynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a Zselic természeti és gasztronómiai értékeire. A turisztikai központ azt szerette volna hangsúlyozni, hogy ha ma már mindenkinek jár 15 perc hírnév, akkor a Zselic legnagyobb turisztikai fejlesztése is megérdemli a figyelmet. Ráadásul a környékbeli dombok között ezer éves hagyománya van a disznótenyésztésnek. A középkorban a Pannonhalmi Apátságot, manapság a pihenni vágyó, természetszerető turistákat szolgálják ki ínyencfalatokkal a helyiek.

A verseny úgy zajlott, mint a legtöbb szépségkirálynő választás. Felkérték zsűrinek Bíró Ramónát, a Balaton-régió 2014-es borkirálynőjét, Májer Krisztián fitneszedző nőideált, majd a zsűrielnöki posztot a névadó szponzor jogán ifjabb Lóki Géza, a Zselicvölgy Szabadidőfarm igazgatója kapta meg. A szakértő grémium egy szubjektív előválogatást követően hat kocát juttatott a döntőbe, akiket a műsorvezető mutatott be a trágyán túli nagyérdeműnek.

A sertések férfiúi kísérővel vonultak a vörös szőnyegen a zsűri elé, akik pontozták kisugárzásuk mellett a testtömeg indexüket, a kamerák előtti rátermettségüket, illetve a sertéstársadalmi felelősségvállalás jegyében tett lépéseiket, nevezetesen, hány malacnak adtak eddig életet. A zsűrinek ? természetesen ezúttal is ? rendkívül nehéz dolga volt, többször is elvonultak egy pálinkára és friss levegőért, mert már kifáradtak a fuldokló röhögéstől. A Miss Zselicvölgy 2015. kitüntető címet végül is a másfél mázsás Tünci nyerte el, aki 4 éves anyakoca létére már 24 utóddal támogatta Zselicvölgy dinamikus fejlődését. Sugárzó bája remélhetőleg alkalmas lesz arra, hogy elhozza a világbékét, s felhívja a figyelmet a kipusztulásra váró fajokra is. A nyertes fődíja egy kiadós ebéd mellett az lett, hogy új életet kezdhet a farmon.

Szóljon hozzá!