ZETApress

hírportál

A Várkert Korrektúrája

Korrektúra fődíjakÁtadták a Rádiós Korrektúra- és a Kamera Korrektúra-díjakat tegnap este a budai Várkert Bazárban. A Rádiós Korrektúra-versenyben a tényfeltáró, oknyomozó, riport kategóriában a Nem félek című műsor nyert, amely a Kossuth Rádióban volt hallható. Kétszáznál több nevezés érkezett, közülük az RTL Klub távol maradt.

Az információs hírmagazinok közül a szintén a Kossuthon futó G7 gazdasági magazin lett az első, a kulturális magazinok között a Petőfi Rádió műsora, a Kultúrfitnesz ? Személyes ügy adását találta a legjobbnak a szakmai zsűri a legjobbnak. A hangjátékok között Kertész Imre Sorstalanság művének Kossuth Rádióban elhangzott feldolgozása nyert. A portré és közösségek bemutatása kategóriában a 89,5 Music FM Délutáni Road Show-jának Dominik bakancslistája című részét találták a legjobbnak. A szórakoztató reggeli rádiós műsorok között a 99,4 Sunshine FM Keltetője lett az első. A rádiós arculat és promóció kategóriában a Juventus Rádió Juventus 25 kampányát találták a legjobbnak. A közönségdíjas Bochkor Gábor, valamint a 89,5 Music FM lett, és különdíjat kapott a Lánchíd Rádió.

A televíziós Kamera Korrektúra-versenyen a portré kategóriában a Szerelmes földrajz című alkotás nyert, amelyet a Dunán sugároztak. A dokumentumfilmek közül az Art Vision Stúdió Határúton című munkáját találta a legjobbnak a zsűri. A hír, hírháttér és sport kategóriában a HírTv beszámolója lett az első az internetadó elleni tüntetésről, a kulturális és tudományos ismeretterjesztő kategóriában pedig a Spektrumon leadott Brutális fizika című műsor. A szórakoztató és zenei tévéműsorok közül a tv2 Sztárban sztár döntőjét találták a legjobbnak, a tévéfilmek és tévéjátékok közül a Megafilm alkotása, A galamb papné lett az első. Különdíjat az Echo TV kapott. A kiírók szerint a verseny célja a színvonalas televíziózás népszerűsítése és elismertetése mind szélesebb körben.

Rádiós korrektúra ? A hangok versenye

Tényfeltáró, oknyomozó, riport: 1. Nem félek ? MTVA/Kossuth, 2. Napközben ? A netfüggőségről ? MTVA/Kossuth, 3. Rendszerváltók ? Erdélyi menekültek MTVA/Kossuth. Információs hírmagazin: 1. G7 gazdasági magazin ? MTVA/Kossuth, 2. Térségi Napló ? Rádió Dabas, 3. Magyar tenger ? Lánchíd Rádió. Kulturális magazin: 1. Kultúrfitnesz ? Személyes ügy MTVA/Petőfi, 2. Az eltűnt béke nyomában ? Lánchíd Rádió, 3. Belépő ? MTVA/Kossuth. Hangjáték: 1. Kertész Imre ? Sorstalanság MTVA/Kossuth, 2. Tökéletlen szuperanyu ? Picur Rádió, 3. Rádiós regénytár ? Kemény Zsigmond: Özvegy és leánya Magyar Katolikus Rádió.

Portré és közösségek bemutatása: 1. Délutáni Road Show ? Dominik bakancslistája 89,5 Music FM, 2. Lemezelő ? Törőcsik Mari MTVA Bartók Rádió, 3. Halottainkra emlékezünk ? Rádió7. Szórakoztató reggeli műsor: 1. Keltető ? 99,4 Sunshine FM, 2. Talpra magyar ? MTVA Petőfi Rádió, 3. Önindító ? 89,5 Music FM. Rádiós arculat, promóció: 1. Juventus 25 ? Juventus Rádió, 2. 99,4 Sunshine FM Arculat ? 99,4 Sunshine FM. Közönségdíj, rádiós személyiség: Bochkor Gábor ? 89,5 Music FM. Közönségdíj, legnépszerűbb rádió: 89,5 Music FM. Különdíj: Lánchíd Rádió.

Kamera korrektúra

Portré kategória: 1. Szerelmes földrajz ? MTVA/Duna1, 2. A világ végéről jöttem ? MTVA/M1, 3. Sir David Attenborough ? MTVA/M1. Dokumentum kategória: 1. Határúton ? Art Vision Stúdió, 2. Belépési nyilatkozat ? ZOOM Management Produkció Kft. (Duna TV), 3. Célpont műsorai ? Hír TV. Hír, hírháttér és sport: 1. Tüntetés az internetadó ellen ? Hír TV, 2. Magyarország élőben ? Választás 2014. Hír TV, 3. Közbeszéd ? MTVA/Duna1. Kulturális, tudományos ismeretterjesztő: 1. Brutális fizika ? AMC Networks Central Europe Kft. (Spektrum), 2. Fölszállott a páva ? MTVA/Duna1, 3. KorTárs Street Art ? Nemzetközi Médiaintézet Kft. (MTV).

Szórakoztató, zene: 1. Sztárban Sztár ? döntő TV2 Médiacsoport Kft. 2. A Dal ? hazai döntő MTVA/M1, 3. Ridikül ? Mindennapi csodák Apropó Média (MTVA). Különdíj: Örök átutazó ? Színfolt Filmkészítő és Oktatási Szolgáltató Bt. Tévéfilm, tévéjáték: 1. A galamb papné ? Mega Film (MTV), 2. Legokosabb osztály ? WMA Média (M2), 3. Munkaügyek IrReality Farsang ? MTVA/M1. Őket tavaly december 18-án a Mikroszkóp Színpadon is díjazták. Különdíj: Echo TV.

Szóljon hozzá!