ZETApress

hírportál

Enikő láthatatlan harca

A láthatatlan harcMától kapható Pajor Enikő: A láthatatlan harc című regénye ? tudtuk meg délelőtt a Budapest Marriott Hotel Corso-termében rendezett sajtótájékoztatón. A 360 oldalas regény a Real Book Kft. magánkiadásában jelent meg, a borítót Johnny K. Palmer tervezte. A könyv Enikő első regénye. Az izgalmas téma sokak érdeklődését felkeltette.

Az író modern és érdekfeszítő stílusa nemcsak a fiatalabb korosztályt ragadja meg. Enikő angoltanárként a tanítás mellett többnyire fordítással, tolmácsolással foglalkozott, valamint fordítók és tolmácsok koordinálásával. E tevékenységeit még mindig szívesen végzi, ha ideje engedi. Az írás, a munkája miatt, mindennapjai részét képezte, de fordításai során nem a saját gondolatait jegyezte le, hanem máséit fogalmazta meg. Az írásban, ilyen módon is jártasságot szerzett az elmúlt két évtizedben.

Nemzetközi tanulmányai, utazásai és külföldiekkel való munkakapcsolatai alakították, formálták, szemléletét, szélesítették látókörét. így fontossá és elengedhetetlenné vált számára, hogy regényének színtere is változatos legyen, bemutassa a világ különböző részeit, csakúgy, mint az ott élők sokszínűségét.

Az emberek gondolkodásmódjának pozitív irányba terelése, és ezáltal egy jobb életminőség megvalósítása már egy ideje lényeges számára. A Hogyan hozzuk ki a legtöbbet önmagunkból című előadása is arra bátorította és késztette a hölgyeket, hogy külsőleg és belsőleg is egy még teljesebb életre törekedjenek. Jelenleg Budapest mellett, Pécelen él családjával: férjével, Attilával, és három leány gyermekével. Izgatottan várjuk első regénye folytatását.

S hogy mikor lesz folytatás? ? Mint férje, Pajor Attila kiadóvezető elmondta, jövő ősszel jelenik meg az újabb kötet, előtte viszont ezt szeretnék angolra lefordítani. Először Enikő akarta ezt megtenni, de a napokban jelentkezett egy Angliában élő egykori főiskolai osztálytársa, s valószínűleg őt bízzák meg az angolítással. Az angol verziót azután angol nyelvterületen, az Egyesült Államokban szeretnék terjeszteni, ahol családi kapcsolatokkal is rendelkeznek. Az újabb kötetekhez aztán újabb webcímek tartoznak majd.

S nem csak Enikőnek szerzőként és Attilának kiadóként ez az első könyve, hanem első könyvborítós Johnny is. A fiatalember sem újonc már a borításban, ám eddig csak a zene világában tevékenykedett: CD és DVD borítókat tervezett, s maga is muzsikus. A könyvhöz november 9-én, szombaton már sokan hozzájuthattak a Hungexpón, John C. Maxwell konferenciáján. Az első vevő épp a konferencia főelőadója volt, aki a színpadon vásárolta meg Enikő kötetét. Az angyalok és démonok világáról szóló regény a The New York Times bestseller-írójának ajánlásával jelent meg. Az elmúlt másfél héten többen elolvasták, s nagyon tetszett nekik. Elismerő soraikat a feleségére büszke Attila is felolvasta a sajtótájékoztatón.

Szóljon hozzá!