ZETApress

hírportál

Itt a BBC GoodFood

A jó étel mindenkit összehoz! Milliók kedvenc gasztromagazinja megérkezett Magyarországra. A Kossuth Kiadói Csoport tagja, a Ventus Commerce Kft. tegnap indította útjára a BBC GoodFood Világkonyha Magazint ? tudtuk meg László Ágnes sajtófőnöktől.

A magazint, amely nem akar mást, mint megmutatni, hogy a jó étel mindenkit összehoz, és hogy jót enni bármikor lehet. Otthon is. Sőt, otthon igazán! A Kossuth Kiadói Csoport a folyamatos profilbővítés részeként tavaly márciusban jelentette meg a BBC History világtörténelmi magazint, amely az elmúlt év sikermagazinja lett.

A most megjelenő lap a hitelességéről és megbízhatóságáról közismert BBC lapcsalád második tagja, amely Angliában húsz éve jelenik meg rendkívül magas példányszámban. A kiadó komoly versengésben nyerte el a lap magyarországi kiadási jogát. Előzetesen alapos piackutatást végzett a hasonló tematikájú lappiacon és úgy ítélte meg, hogy a színvonalas, közérthető, fantasztikus fotókkal illusztrált, könnyen, gyorsan és praktikusan elkészíthető recepteket tartalmazó magazin sok olvasót ösztönözhet arra, hogy kedvet kapjon a főzéshez és felfedezze az étellel való közvetlen kapcsolat örömét.

A minden hónap utolsó péntekén megjelenő lap 108 oldalon mutatja be azt, ahogy a világ főz. A hazai gasztrovilág kiemelkedő egyéniségeiről szóló cikkek mellett rendszeresen megjelennek a világ leghíresebb sztárséfjeinek zseniális receptjei, ötletei. Az első lapszámban Gordon RAMSAY mutatja meg, hogyan lehet az ízletes és szemet gyönyörködtető tavaszi zöldséges sült csirkét elkészíteni.

HEGYI Barbaráról megtudhatjuk: nem kérkedik azzal, hogy remek szakács. Egyszerűen csak főz. Szeretettel, lelkesedéssel és minden egyes falatban érezhető életörömmel. Ötfogásnyi, jó hangulatú tavaszi menüjét érdemes kipróbálni. SZATMÁRI Ferenc, a Borbíróság étterem és a Hónap séfje is a várva várt tavasz ízeit, illatait komponálta bele négyfogásos ajánlatába.

Mi már a tavaszra készülünk! Nem véletlen, hogy a címoldalon a húsvéti ünnepi asztal királynője, a kalács szerepel. A kalács lehet egyszerű vagy töltött, sima, fonott vagy kör alakú. Így is, úgy is szeretjük. EGERVÁRI Erika cukrász-péktől megtanulhatják, miként lehet a fehérboros-medvehagymás kaláccsal még különlegesebbé tenni az ünnepet.

Ha húsvét, akkor sonka. GÓDOR ?Sonkás? András, aki az ország leggazdagabb sonkaválasztékával dicsekedhet, három olyan sonkareceptet kínál, amelyek közül bármelyiket szívből ajánljuk bárkinek. Azt is megtudhatják, mi az a táplálékallergia. KOVÁCS Judit dietetikus szakértő segít eligazodni a témában.

MAUTNER Zsófia hónapról hónapra egy-egy nemzet gasztronómiai kultúráját és receptjeit mutatja be. Az első lapszámban Flórát, a brazil nagykövet szakácsnőjét és többek között a brazil sajtos zsemlét. Akik pedig könnyedén és lazán szeretnék elkápráztatni az ismerőseiket, próbálják ki KURUCZ Attila, az Innio séfje receptjeit.

A szerkesztőség vezetője IZBÉKI Gábor. A főszerkesztő szerint a magazin kinyitja az ajtót, szélesre tárja az ablakot és megmutatja, milyen sokízű is a világkonyha. A lap legfőbb erényének a látványos, ?beszédes? képanyagot, az egyszerű, közérthető tartalmat tartja, amely azt eredményezheti, hogy aki kézbe veszi, az bátran szemezget a receptek között és el is készíti azokat. A lényeg: szorítsanak neki helyet a konyhapulton, hogy mindig kéznél lehessen.

A főszerkesztő és csapata azt szeretné elérni, hogy a magazin színesítse, visszahozza, gazdagítsa a gasztronómiai kultúrát, és az alapanyagoknál tudatos vásárlásra ösztönözze az olvasóit. Határozott céljuk, hogy az egyre igényesebb éttermi kínálat mellett megpróbálják a családi, az otthoni gasztronómiát és ezáltal az emberek életérzését is gazdagabbá, élvezetesebbé tenni.

A magazin tegnapi megjelenésekor különleges ételfotó kiállítás nyílt a Szent István körúti Örkény István Könyvesboltban, a CULTiRiS Galériában. A magyar és külföldi fotográfusok alkotásai a BBC GoodFood Világkonyha filozófiáját igazolják vissza, miszerint a jó életérzéshez, az ízek élvezetéhez igen is szükség van arra, hogy az ételek ne csupán finomak, de esztétikusak és szemet gyönyörködtetők is legyenek.

A Kossuth Kiadói Csoport BBC magazinjaiban megjelenő hirdetéseket az Adaptive Media értékesíti. Az első lapszám bevezető áron 395 forint, a további lapszámok 695 Ft-ért kaphatók majd az újságárusoknál. A BBC GoodFood Világkonyha média támogatója a TV Paprika, az ATV, a Hálózat TV, a NeoFM, a Juventus Rádió, a Civil Rádió és a Vinoport.hu.

Szóljon hozzá!