ZETApress

hírportál

Szegeden járt Télapó

Nem virgácsot, csak felhőtlen örömet hozott az egyetemi Mikulás. Több mint négyszáz hátrányos helyzetű, állami gondozásban nevelkedő és fogyatékkal élő gyereknek kedveskedtek vidám zenei műsorokkal, a Télapóról szóló színjátékkal, no és persze ajándékkal a szervezők a Szegedi Tudományegyetem és a Rotaract Club tegnapi közös Egyetemi Jótékonysági Mikulás-ünnepségén.

Tizenkét intézmény gyerekseregének zsivaja töltötte meg hétfőn Szegeden az IH Rendezvényközpontot a Rotaract Club és a Szegedi Tudományegyetem közös Egyetemi Jótékonysági Mikulás-ünnepségén. A Rotaract Mikulásnak már több éves hagyománya van a városban, ám idén a szervezők még inkább arra törekedtek, hogy az idei rendezvény olyan élmény legyen a gyermekek számára, amit sokáig nem felejtenek el. Ezért a Mikulás ajándékokat rejtő puttonya előtt az Universitas Szimfonikus Zenekar kamaracsoportja hangulatos karácsonyi dalokkal próbálta fokozni több mint négyszáz gyermek önfeledt örömét.

A fuvola még nem, de a kürt már meghozta hatását, így a gyerkőcök már meghatott csendben várták a Szegedi Egyetemi Színház lelkes társulatának előadását, akik ?megfordítva a világ rendjét ? Télapó-igéző című színdarabjukban a Mikulásnak próbáltak meg ajándékot készíteni. A mesejátékot követően Székely Erika dalainak kíséretében megérkezett a Mikulás is, aki a kicsik egyéni kívánságainak megfelelően csokival vagy kreatív játékokkal lepte meg a boldog közönséget.

Szóljon hozzá!