ZETApress

hírportál

Utazzon különvonattal a Repülőnapra!

Augusztus 16-án és 17-én páratlan látnivalók várják Kecskeméten a levegőben és a földön egyaránt. A világ minden tájáról érkező alakulatok légi bemutatói, és az ezzel párhuzamosan zajló hadieszköz bemutató maradandó élményt nyújt, adta hírül a MÁV-START. Részletek itt olvashatók.

Virágkarnevál Expressz

A debreceni Virágkarnevál egyedülálló Európában: látványos virágkompozíciók vonulnak fel a város mintegy öt kilométer hosszú szakaszán, a karneváli kocsik felvirágoztatásához akár hárommillió szálat is elhasználnak a virágkötők. Utazzon velünk, és vegyen részt Debrecen nem mindennapi karneválján! Budapesti indulás: augusztus 20-a, reggel 6 óra, Budapest-Keleti pályaudvar. Egyéb felszállási helyek: Rákos, Nagykáta, Szolnok. Az ünnepi járat a normál menetdíjon felül 130 forintos helyjeggyel vehető igénybe. Részletek itt láthatók.

Zarándoklat Lourdes-ba különvonattal!

Tartson velünk őszi zarándokutunkra! Lelkivezető: Dr. Seregély István kiérdemesült egri érsek úr, a vonatot kíséri: Madari Gyula, a Makrovilág igazgatója. Időpont: október 6-11. Részletek itt olvashatók.

Vonatjegyet az Internetről!

E-ticket: foglaljon helyet kényelmesen, sorbanállás nélkül! Unja a pénztári sorban állást? Attól fél, hogy az indulás előtt már nem lesz helye az IC-vonatokon? Szeretné biztonságban érezni magát? Íme egy újabb lehetőség: június 16-tól már Interneten is megvásárolhatja vasúti menetjegyét. Részletek itt láthatók.

Utazzon a Siófok Expresszel!

Ha nyár, akkor irány a Balaton! Utazzon velünk a magyar tengerre legújabb járatunkkal a Siófok Expressz-szel! A klimatizált Flirt motorvonatokból álló szerelvények a főváros és Siófok között járnak hétvégenként, augusztus 24-ig. A szolgáltatás felár nélkül vehető igénybe. Részletek itt olvashatók.

Balaton Mix vonatra és hajóra

A Balaton körüli vasútvonalakra és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrendszerinti járataira szóló Balaton mix jeggyel bejárhatja a magyar tengert és környékét. A kedvezményes jegy árai: gyermekjegy 1500 Ft, felnőttjegy 2700 Ft, családi jegy 5500 Ft. A felnőtt, illetve a gyerekjegy díjmentes kerékpárszállításra is jogosít. InterCity vonatra csak IC pót- és helyjegy, vagy IC pótjegy, illetve helyjegy megváltása mellett érvényes. Csoportok utazása esetén tíz gyermek (6-14 éves) után 1 kísérő díjmentesen utazhat. Balaton-parti állomásra való utazásához 50%-os alkalmi menettérti jegyet válthat, mely a Balaton mix jegy felmutatása mellett jogosít visszautazásra. Részletek itt láthatók.

Bulizz a Balatonon!

Ne ijedj meg, ha a buli hajnalig tart, lesz aki hazavisz! A MÁV-START éjszakai járatait a Balaton déli partján biztosan eléred! Járataink Székesfehérvár – Fonyód és Székesfehérvár – Keszthely között járnak hétvégenként éjjel, egészen a nyár végéig. Részleteket itt láthatunk.

Kerékre fel! Kalandozzunk vonattal és kerékpárral!

Ma már számos vonatunkon biztosítjuk a kerékpárszállítást, ami nagyban megkönnyíti a túrák tervezését. A balatoni forgalomban a vonatok többségében kerékpárszállító, vagy arra alkalmas térrel rendelkezo szerelvény közlekedik. Ezek a vonatok a menetrendben szimbólummal jelöltek, a szimbólummal nem jelölt vonatokon csak olyan 2. osztályú kocsiban szállítható kerékpár, amely közvetlenül a vonat elején vagy végén található. A Balaton körüli vasútvonalakra a kedvezményes Balaton Mix jegy díjmentes kerékpárszállításra is jogosít. Részletek itt láthatók.

Szóljon hozzá!