ZETApress

hírportál

Születésnap a Gyermekvasúton

A Gyermekvasút idén ünnepli 60. születésnapját. Az évforduló kapcsán holnap nyilvános születésnapi buli lesz Hűvösvölgyben, az állomás előtti téren. A rendezvényre a gyermekvasutasokon kívül az érdeklődő utasokat is várják! ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A MÁV Zrt. büszke arra, hogy immár hatvan éve üzemeltetője és fenntartója a Gyermekvasútnak, ami azon túl, hogy a Budai-hegység egyik kedvelt kirándulópontja, szolgálatot teljesítő ifjú kollégáival igazi kuriózumnak is számít. Az indulásról, az akkor még Úttörővasút alapjainak lerakásáról korábban mi is beszámoltunk.

Mozdonyvezetés, koncertek és éjszakai vonatozás a 60 éves vonalon

A Hűvösvölgy állomás előtti téren felállított színpadon egész nap szórakoztatóműsorok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A legnagyobb érdeklődésre az éjszakai vonatozáson és a hűvösvölgyi vontatási telep területén számítanak, ahol lehetőség lesz vezetni egy gőzmozdonyt, utazni a motoros pályakocsin és kipróbálni a kézi hajtányt. A tervezett program így alakul.

10-kor az Úttörővasutas emlékzenekar lép fel, melyet 11-kor a Dolce Vita latin gitáros csapat koncertje követ. 12-kor bábszínház, délután 1 óra10-perckor Ifi Show címmel a gyermekvasutas ifi-vezetők előadása következik. 2-kor a Bojtorján zenekar ad koncertet, melyet 4-kor Bohóc Show követ. Negyed 6-kor Best of Gyermekvasút címmel a gyermekvasutas ifi-vezetőkből alakult zenekar koncertezik. Este 7-kor vágják fel a születésnapi tortát, majd a 8-kor kezdődő Back II Black-koncert zárja a napot.

Szóljon hozzá!