ZETApress

hírportál

A fogság 127 órája

A Utah állam kanyonvidékén stoppolgató, huszonhét éves Aron Ralston hegymászó és kalandsportoló tökéletesen otthon érezte magát a természet csodás világában. Egy átlagosnak induló túrán azonban megtörtént vele a tragédia.

Szombat délután volt, és két óra negyvenegy perckor, nyolc mérföldre a kisteherautójától épp egy mély és keskeny hasadékkanyonban ereszkedett lefelé, amikor elszabadult egy hatalmas sziklatömb, és jobb kezét, illetve csuklóját a kanyon falához préselte ? olvashatjuk Aron Ralston: 127 óra ? A kanyon fogságában című könyvében, mely a napokban jelent meg az Alexandra Kiadó cégcsoportjához tartozó Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában.

Aron Ralston számára ezzel megkezdődött a hatnapos pokol. Kevés ivóvízzel és élelemmel, valamint megfelelő ruházat nélkül kellett végigkínlódnia a hideg éjszakákat, ráadásul azzal a szörnyű tudattal, hogy senki sem tud hollétéről. Kétségbeejtő helyzetében kénytelen volt sorra elvetni a szabadulás különböző lehetőségeit ? az egyetlen és utolsó esély, a menekülés legborzasztóbb módjának kivételével.

A megrendítő és igaz történet alapján Danny Boyle forgatott filmet, melyet 6 Oscar-díjra jelöltek. A könyv alapján készült mozifilmet ? melynek magyarországi forgalmazója a Budapest Film ? tegnaptól játsszák a hazai mozik. Az amerikai-angol életrajzi dráma főszereplői: James Franco, Amber Tambly és Kate Mara.

Szóljon hozzá!