ZETApress

hírportál

Teadélután a Gundel étteremben

Mára megismerhettük az idei év Gundel-díjazottait. Íme a lista: könnyűzene: Ludditák, színész: Hegedűs D. Géza, színésznő: Parti Nóra, grafika és festőművészet: Vinczellér Imre, szobrász: Farkas Ádám, színházi rendező: Mácsai Pál, operaénekes: Wiedemann Bernadett, musical-operett: Kalocsai Zsuzsa, komolyzene: Héja Domonkos, film- és tévé-rendező: Bollók Csaba, tánc: Oláh Zoltán, irodalom: Munkácsi Miklós, művészeti menedzser: Dr. Baán László, ?Sztár lett?: Szávay Ági. Az életmű díjasok Bárdy György, Óvári Lajos és Szakonyi Károly lettek.

Mint korábban megírtuk, nem Oscar-díjszerűen tudják meg a jelöltek a helyszínen az eredményt, hanem a május 19-i díjátadásra már csak a győztesek kapnak meghívást. Róluk a zsűri titkos szavazással döntött a hét közepén.

A kategóriánkénti triók május 5-én délután kapták meg az oklevelüket a Gundel kertjében. Sajnos zuhogott az eső, s a lassan felszolgált meleg tea sem eredményezett forró hangulatot, mivel a rumot kifelejtették belőle. Az életműdíjasokat oda nem hívták meg, s ők jártak jobban. Nekik nem kellett végigfagyoskodni az esős délutánt.

Szóljon hozzá!