ZETApress

hírportál

Milyen lárma?!

Köszönöm anyukámnak, mert nélküle nem tudtam volna megszületni. Köszönöm apukámnak, aki nélkül megszülethettem volna ugyan, de nem így néznék ki. Köszönöm a keresztapámnak is, amiért kihozott a javítóból ? mondta a zavarából oldódó Ferenczi György Milyen lárma?! című lemezének bemutatóján a Bock Bisztróban.

A Bock szó nem elírás, nem a rockot tévesztettük el. A tulajdonos az a Bock József, akit a Magyar Borok Útja Rallye szervezőbizottságában rendszeresen láthatunk. Az új lemez is a bor és a zene kapcsolatáról szól. Népzenei motívumuk csendülnek fel, melyre jót mulathatunk a finom borok mellett.

A legelső szám egy Petőfi-vers megzenésített változata. Gyurinak nemrég jelent meg a Petőfi kötete a Hangzó Helikon sorozatban, mely a napokban lett Aranylemez. Most ezt is átadta a kiadó Gryllus Dániel a meghatott Ferenczinek, s Gyuri tovább poénkodott. Kozsónak és társainak köszönhetem életem első aranylemezét, akik annyira lesilányították a szakmát, hogy már én is aranylemezes lehetek, mondta nagy derültség közepette.

A lemezkiadásra a pénzt Gere Attila villányi bortermelő adta, aki néhány éve Zalakaroson látta zenélni Ferenczi Györgyöt és a Rackajamot. Már akkor gondolt egy bordalos albumra, de ez csak mostanra jött össze. A kiadó Gryllus ?Dani Bácsit? ? ahogy Gyuri nevezte ? a zenekar tagja és menedzsere, Csikány Tamás hívta fel egy kora reggelen, s az álmos Kalákás zenész gyorsan igent mondott az ötletre. Miért is vitatkozott volna, hiszen aludni akart tovább. Az is kiderült a kapcsolatokról, hogy Gryllus Vilmos alig másfél évvel fiatalabb bátyjánál, Dánielnél, mégsem bácsizta őt sosem a mai ünnepelt.

Szóljon hozzá!