ZETApress

hírportál

Frankfurt Budapesten

Péntektől vasárnapig Frankfurt Budapestre költözik. A Majna-parti város főpolgármester asszonya és kulturális tanácsosa írók, könyvkiadók, egy építészeti szakember, egy jazz zenész, egy fotókiállítás és frankfurti dallamok kíséretében érkezik látogatóba testvérvárosához, tudtuk meg sajtótájékoztatójukon.

Frankfurt és Budapest 17 éve ápolják testvérvárosi kapcsolatukat. A két város között könnyen találunk olyan hasonlóságokat, melyek kapcsolatot teremtenek a német és a magyar kultúra között. Hiszen nem csak a víz köti össze bennünket a Majna-Duna csatornán keresztül, hanem a zene, az irodalom, a demokratikus mozgalmak és az építészeti viták is.

Frankfurt az egyik legjelentősebb európai pénzügyi központ, itt található a világ negyedik legnagyobb értéktőzsdéje, a régió kommunikációs, kereskedelmi és közlekedési központja. A város évszázadokon át a német császárok koronázási székhelye volt. A hatvanas évek végén a diáklázadások egyik színtere. Ma is úttörő szerepet tölt be a társadalmi és kulturális változások terén. Eme liberális és demokratikus hagyományoknak köszönhetően 170 különböző nemzetből származó lakos érzi otthonának Frankfurtot. Most megismerjük mi is Budapest német testvérvárosát!

Szóljon hozzá!