ZETApress

hírportál

Receptek az Ország Tortájához

Különleges receptet alkotott a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az Ország Születésnapjára, augusztus 20-ára. Az új hungarikum összeállítói és Budai Bernadett kormányszóvivő mellett számos ismert hazai személyiség ? Karsai Zita, Csollány Szilveszter, Schobert Norbert, Magony Szilvi, Palcsó Tamás, Lola ? csatlakozott a Miniszterelnöki Hivatal felhívásához, és süt tortát a nemzeti ünnepre. A csütörtöki sajtótájékoztatóról tegnap mi is beszámoltunk.

Készüljünk tortával, jókívánságokkal az Ország Születésnapjára! ? ismertette Budai Bernadett kormányszóvivő a Miniszterelnöki Hivatal felhívását a hét elején. A szóvivő maga is jó példával jár majd elöl az ünnepen, s a felkéréshez a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, és számos ismert hazai személyiség is csatlakozott. Előbbiek elkészítették az Ország Tortájának receptjét, egy különleges, madártejes-sárgabarackos, piskóta alapú süteményt.

Sztárok és cukrászok készülnek az Ország Születésnapjára

A madártejnek üzenete, mondanivalója van. Ha az ételek beszélni tudnának, a madártej kedvesen azt suttogná, hogy gondoskodom rólad, kényeztetni szeretnélek, mert fontos vagy nekem. Nyilván nem véletlen, hogy gyakran időseknek, betegeknek, gyerekeknek próbálunk vele örömöt szerezni, foglalta össze Pataki János, az Ipartestület elnöke a recept bemutatásáról szóló sajtótájékoztatón, hogy miért pont a madártejre, erre a torta-összetevőként még sohasem ismert édességre esett a választásuk.

A torta elkészítését kipróbálhatják azok a sütésben gyakorlott háziasszonyok, akik augusztus 20-ára egy igazi újdonsággal szeretnék meglepni a családot ? a recept letölthető erről a honlapról. Azoknak sem kell azonban lemondaniuk róla, akik kevésbé szívesen forgolódnak a konyhában. Az Ipartestület mintegy négyszáz tagcukrászdája várja ezzel a tortával betérő vendégeit augusztus 20-án.

A sajtóeseményen jelen voltak a felhíváshoz szintén csatlakozó ismert hazai személyiségek, Karsai Zita, Csollány Szilveszter, Schobert Norbert, Magony Szilvi, Palcsó Tamás, és Lola, akik saját receptjeikkel készülnek az ünnepre. Ők valamivel előbb elkészítik a tortát, mert nem csupán maguknak, hanem egy bővebb családnak sütnek. Az általuk készített édességeket az SOS Gyermekfalu gyermekei kapják, amikor augusztus 19-én a Parlamentbe látogatnak.

Szóljon hozzá!