ZETApress

hírportál

11. TÚD a BMC-ben

Idén újra összegyűlnek a televíziós szakma képviselői, hogy ünnepélyes díjátadó gálaesten ünnepeljék az elmúlt év kiemelkedő televíziós teljesítményeit – tudatta a KEN!media Kommunikációs Ügynökség. A 2023. március 29-ei eseményről idekattintva olvashatunk.

2024. március 27-én szerdán este a ferencvárosi Budapest Music Centerben 14 kategóriában adják át a Televíziós Újságírók Díját, amelyet a legfontosabb szak- és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazatai alapján ítélnek oda a 2023-ban képernyőre került szórakoztató műfajú televíziós műsorok és személyiségek legjobbjainak.

2014. január-februárban Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztőjének kezdeményezésére 9 hazai médium részvételével – 24.hu, Epizód magazin, Hír7, Index-Comment:com, Médiapiac, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, TVR-hét – hiánypótló céllal alapították meg a Televíziós Újságírók Díját. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása volt, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket. 2024-ben 11 médium – a HVG, az Index, a Marketing&Media, a Márkamonitor, a Media1, az Origo, a port.hu, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella magazin és a TVR-hét – képviselteti magát a grémiumban.

2024-ben ismét kiosztják a Televíziós Újságírók Díját, amelyet tíz éve Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője alapított azzal a céllal, hogy az elismerés klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki az előző év legprofesszionálisabb magyar, szórakoztató műfajú tévés teljesítményeit: műsorokat, sorozatokat, műsorvezetőket, zsűritagokat és színészeket. Idén 14 kategóriában ismerik el a tavalyi év legjobbjait. Díjakat adnak át nagyszabású show-műsor, vetélkedő, reality, gasztroreality, talkshow, zsűritag, női és férfi műsorvezető, sorozat, színész és színésznő, női és férfi mellékszereplő, valamint most először szórakoztató-ismeretterjesztő műsor kategóriában.

Az elismeréseket a legfontosabb szak- és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazatai alapján ítélik oda. A Televíziós Újságírók Díjának grémiumát a HVG, az Index, a Marketing&Media, a Márkamonitor, a Media1, az Origo, a port.hu, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella magazin és a TVR-hét egy-egy újságírója alkotja.

A Televíziós Újságírók Díja sok éves hagyománya, hogy ünnepélyes keretek között, látványos díjátadó gálán vehetik át a legjobbak az elismeréseket. A nagyszabású eseményt, amely évről évre kihagyhatatlan találkozási lehetőséget jelent a televíziós szakma szereplőinek – médiavállalat vezetőknek, műsorkészítőknek, gyártóknak, műsorvezetőknek, zsűritagoknak és színészeknek – idén március 27-én a Mátyás utca 8-beli BMC-ben tartják.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megvannak a TÚD-jelöltek | ZETApress

Szóljon hozzá!