ZETApress

hírportál

Friss hír, friss könyv

Balázs Géza?Szayly József?Szilágyi Árpád: Újságíró-ismeretek kezdő és civil újságíróknak című könyvének célja, hogy megismertesse a média működésével a civil szervezetek munkatársait, szóvivőit, kommunikációs szakembereit és a kezdő, no meg a haladó ? hiszen ez a szakma (is) az örök diákok terepe ? újságírókat.

A tegnap Budapesten keltezett hír arról számol be, hogy a szerzők szerint régi tapasztalat, aki megtanulja a média, a ?tudatipar? alapvető technikáit, sokkal jobban érti a média működését. Az így megtanult ismeretek egyéb területeken is hasznosíthatók, hiszen mindenkinek szüksége van kommunikációs ismeretekre, jó fellépésre, irányított beszélgetésekben való részvételre, írásos, hangos, képi anyagok elkészítésére, honlap-szerkesztésre.

A könyv fontos üzenete, hogy a hagyományos újságírás feltehetően megszűnik, de a tartalomszolgáltatók szerepe ? tegyük hozzá felelősségük, hogy a hír mögött legalább feltűnjön a tény néhány eleme ? is növekedik, s a tartalomszolgáltatóknak szükségük van olyan sokoldalú szakemberekre, akik az újságírás minden fajtáját értik.

A könyv két szemszögből mutatja be a médiát: az egyik az a szemszög, hogy milyennek kellene lennie, milyennek látszik, hogyan kell benne dolgozni. Ezeket mutatják be a médiaelméleti, újságíró, rádiós, televíziós és online fejezetek. A másik: hogyan lehet mindezt felhasználni egy civil szervezet számára is, s melyek azok az ismeretek, amelyek hasznosak lehetnek a szervezet belső médiatevékenysége szempontjából.

Ezt főként a civil szervezetek médiastratégiájáról szóló rész tartalmazza. Az Újságíró-ismeretek kezdő és civil újságíróknak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) média-könyv sorozatának hatodik kötete. Az 1989-ben alakult egyesület célul tűzte ki az újságírás, rádiózás, televíziózás, a média világa iránt érdeklődő fiatalok oktatását, valamint a helyi, közösségi és civil médiumok támogatását. Információt ad Zala Orsolya DUE sajtóreferens a (06-1) 222-8213 stabil-számon ? tudta meg Lindenberger Tamás.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. e-nyelv.hu - Újságíró-ismeretek kezdő és civil újságíróknak

Szóljon hozzá!