ZETApress

hírportál

Dalokban élnek a fények

Az Első Győri Lions Klub és a Kisalföld napilap kedden délelőtt 11-kor az óbudai McDonald?s étteremben az Omegás Benkő László jelenlétében adja át Szabó Andrisnak a Dalokban élnek a fények című albumáért járó Aranylemezt. A napilap és a klub segítségével karácsonyra vált valóra Szabó Andris álma: elkészült első önálló zenei cd-je. A születése óta vak 11 éves kisfiú az Omegás Benkő László zenei vezetésével készített hanglemezt a fővárosi Média Generál stúdióban.

A bősárkányi Szabó Andris zenei tehetségét tavaly fedezte fel a Kisalföld napilap egy csornai Ki Mit Tud?-on. Támogatásukkal került kapcsolatba az Omega zeneszerzőjével, Benkő Lászlóval, s a Média Generál stúdiójába az első próbafelvételekre a Kisalföld is elkísérte. Aztán ősszel felgyorsultak az események a kis legény körül: novemberben kezdődött első önálló lemezének előkészítése, a korong tavaly karácsony előtt jelent meg. A jótékony célzatú cd kiadásának fő támogatója az Első Győri Lions Klub. Alapítványukat, mely a hanghordozó elkészítésének milliós költségeit fedezi, a Kisalföldet Kiadó Lapcom Kft. is támogatta.

A legfiatalabb magyar aranylemezes

Andris első hanglemezének zenei rendezését Benkő László billentyűs-zeneszerző vállalta, aki már korábban is segített a legénykének. Ő és Trunkos András írta a lemezre Andris első önálló nótáját Dalokban élnek a fények címmel. Benkő és Trunkos nótája köti össze a Máté Péter-dalokat és Tolcsvay László által szerzett, ugyancsak a cd-re most fölénekelt, Lions-himnuszként is ismert Adj békét és reménységet című szerzeményt. Három részletben, 7800 darab készült el a korongból.

Ebből a Kisalföld előfizetői között, és a Lions-mozgalom keretein belül eddig már közel hatezer példány elkelt. A cd országos terjesztése nyomán tavaszra aranylemez lett. A kisfiú az országos írott és elektronikus médiában is többször szerepelt már. Andrist az Első Győri Lions Klub azóta is támogatja: egy pianinót és egy szobabiciklit ajándékozott neki, valamint vállalta zenei képzésnek költségeit. A lemez bevételéből a Lions-mozgalom céljainak megfelelően több látássérültet is támogat.

Szóljon hozzá!