ZETApress

hírportál

Nyakunkon a nyár

QKA MC és RICSI PI, azaz a két Animal Cannibals várja a fiatalokat szombaton és vasárnap a Millenáris Parkban. Már negyedik éve indul monstre programmal a nyári szezon a budai szórakozóhelyen. A parkba ingyen mehet be bárki, a fedett koncerteken viszont csak 900 forintos karszalaggal vehet részt a kétévesnél idősebb hallgató.

Az új képregényhős (vagy antihős?) Pongrác barátokat keres. Figuráját tavaly készítették el, s előbb 25 közéleti személyiség, később ugyanennyi író, majd színész, most pedig 25 énekes írt szöveget három-három rajz alá. A sajtótájékoztatón találkoztunk néhányukkal. Eljött Lányi Lala a Kozmixból, Lajtai Kati a Crystal-ból, de itt volt Kefir is, meg Hrutka Robi is a Kannibálok mellett.

Palotás Attila, a hétvégi programsorozat főszervezője legalább tízezer vendéget vár. Közülük 1500 gyermek a szponzorok jóvoltából ingyen bemehet. A felnőttekre is számítanak egy rendhagyó pedagógiai konferencián, melyet Szabadság, tanulás, alternatívák címmel rendeznek meg a Fogadó Padláson.

S hogy mi lesz a képregények sorsa? A tablók az elmúlt egy évben vándoroltak a fővárosban, s más-más helyeken nézhettük meg őket. Szeretnék növelni a számukat, s őszre könyvet jelentetni meg belőlük. Ezeket később ajándékként is osztogathatnák, meg el is adhatnák a képregények szerelmeseinek.

Szóljon hozzá!