ZETApress

hírportál

Mozgó zenekarok Bécs közterein

Zene mindenkinekLegyen szó tubáról, nagybőgőről vagy akár basszuskürtről a Zenekar mindenkinek rendezvénysorozat keretein belül ma délután bármelyik szembejöhet velünk Bécs utcáin. Az osztrák főváros megállóiban és közterein a legnagyobb bécsi zenekarok művészei játszanak a nagyközönségnek.

Nem mindennapi zenei élményben lesz részük azoknak, akik június 5-én szerdán Bécs utcáin sétálnak. Már második alkalommal rendezik meg a Zenekar mindenkinek című rendezvénysorozatot, annak érdekében, hogy interaktív találkozás jöjjön létre a klasszikus zenészek és a hallgatóközönség között. A Zenekarok mozgásban programot szó szerint is vehetjük, hiszen az együttesek ezen a napon a koncertteremből a nyilvános terekre települnek ki. Aktívan keresik a kontaktust a nézőközönséggel, hogy olyanokkal is kapcsolatba kerüljenek, akik nem minden nap találkoznak a klasszikus zenével.

Az együttesek a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien támogatásával újra elfoglalhatják a metróállomásokat és egy saját villamossal is járják majd a várost. Legyen szó akár vonósnégyesről, oboa trióról vagy fagott trióról, a komolyzenétől a könnyűzenéig bármit hallgathat a közönség. Sőt, aki akar, be is szállhat a produkciókba. A Zenekarok mozgásban-nap célja, hogy a zene életre keljen és mindenki részesévé válhasson.

Az akciónapot nemcsak Bécsben, hanem más városokban, mint például Grazban és Linzben is megrendezik. A járókelők többek között találkozhatnak majd a Bécsi Filharmonikusok zenészeivel, a Linzi Bruckner Zenekar tagjaival, vagy akár a tiroli szimfonikusok művészeivel ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája. Fotónk PID / Christian Fürthner felvétele.

Szóljon hozzá!