ZETApress

hírportál

Temetői futóverseny

Temetőbe járnak futni a bécsiek. Mivel egyre több városlakó jár futni a Bécsi Központi Temetőbe, az intézmény vezetése gondolt egyet, és két pályát is kijelölt a sírok között. A hivatalos megnyitót májusban tartják, természetesen futóversennyel ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Ahogy a város egyre jobban körbenövi a temetőit, egyre többen használják ezeket a sajátos oázisokat pihenésre, feltöltődésre, sportolásra. Így van ez a Bécsi Központi Temetővel, a Zentralfriedhoffal is, amely az utóbbi időben már nem csak a gyász és megemlékezés helye volt, hanem kedvelt célpontja a pihentető sétára vágyóknak és a futás szerelmeseinek. Fotóink a PID /Schaub-Walzer felvételei.

Az új trendhez igazodva a temető vezetése március elején két futópályát jelölt ki a területen. A két pálya útvonalát táblák jelzik, a temető 2-es bejáratánál pedig egy áttekintő tábla is fogadja a sportolni vágyókat. ? Az, hogy egy temető egyszerre az emlékezés helye és élettér legyen, egyáltalán nem ellentmondásos. Nagyon nemes gondolatnak tartom, hogy elhunyt szeretteink ily módon részesei lehetnek életünknek ? mondta Mag.a Renate Niklas, a bécsi temetőket üzemeltető Friedhöfe Wien ügyvezetője a futópályák és a megnyitó kapcsán.

A futópályák hivatalos átadó ünnepsége 2019. május 25-én lesz, természetesen futóversennyel egybekötve. A rendezvény a Silent Run nevet kapta, nevezni három kategóriában lehet a weboldalon. A nevezési díjakból származó bevételt teljes egészében a PH Austria, a magas tüdő-vérnyomásban szenvedő betegeket támogató szervezet kapja.

Szóljon hozzá!