ZETApress

hírportál

Új központi busz-pályaudvar Bécsben

Hamarosan egyetlen helyre, Bécs új központi autóbusz-pályaudvarára fut be az összes távolsági buszjárat az osztrák fővárosban. Az új terminál kétszintes lesz és egyszerre 36 autóbuszt tud kiszolgálni ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája. Fotóink Stadt Wien / PID felvételei.

Az osztrák fővárosban évente mintegy 200 ezer távolsági autóbusz fordul meg, összesen ötmillió utassal. A buszok 20%-ának Leopoldstadtban, a Dusika Stadionnál van a végállomása, minden második busz az Erdbergi Terminal VIB-be érkezik, illetve onnan indul. A többi távolsági járat a Hauptbahnhofnál, illetve a város egyéb pontján áll meg. Hogy a jövőben minden távolsági busz egy helyre érkezzen, illetve egy helyről induljon, Bécs vezetése új központi busz-pályaudvar létrehozása mellett döntött.

Az új terminál a Dusika Stadionnál, a Sport & Fun Halle helyén épül meg, 16 és félezer m2-en. A földszinten pénztárak, várók, kávézók és üzletek kapnak helyet, a buszok pedig az alagsorból indulnak majd. A Bécs új névjegykártyájának szánt, építészetileg a repülőtéri terminálokat idéző épületben 36 kocsiállás lesz, az utasok pedig közvetlenül szállhatnak majd át a metróra vagy a városi buszjáratokra. Természetesen közösségi kerékpárt és carsharing autót is lehet majd bérelni. Az új központi autóbusz-pályaudvar helyszínének kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy a távolsági buszoknak minél rövidebb utat kelljen megtenniük a városban. A modern buszterminál várhatóan öt év múlva fogadja az első utasokat.

Szóljon hozzá!