ZETApress

hírportál

Versace tiara az Operabálon

Az operavilág egyik legismertebb sztárénekese, Anna Nyetrebko nyitja meg az idei Bécsi Operabált. Az osztrák báli szezon kiemelkedő eseménye ezúttal egy különleges jubileummal, a bécsi Operaház megnyitásának 150. évfordulójával párosul. Ennek állít emléket az első-bálozók tánca is, akik Donatella Versace tiarájában tündökölnek majd.

Anna Nyetrebko a Bohémélet O soave fanciulla áriáját és Luigi Arditi Il bacioját énekli majd el a nagyközönségnek. A sztárszoprán immáron harmadszor vesz részt február 28-án csütörtökön a Bécsi Operabálon, ahova ezúttal sztártenor férje, Juszif Ejvazov is elkíséri. Ejvazov Puccini másik gyönyörű áriájával, a Nessun dormával kápráztatja majd el a közönséget ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A Bécsi Operabál idén az Operaház megnyitásának 150. évfordulójának állít emléket. Ennek jegyében különleges fényjátékot vetítenek az épület homlokzatára, hogy felidézzék annak történetét. A vendégeket az Operaház előtt katonazenekar várja majd korabeli indulókkal, és az első-bálozók sem a szokásos nyitótánccal készülnek, hanem ifj. Johann Strauss Kaiser Franz Josef I, Rettungs-Jubel Marsch című indulójára táncolnak majd.

A lányok különleges fejdíszt viselhetnek: a Donatella Versace által tervezett tiarát Richard Wagner híres tetralógiájának első része, A Rajna kincse ihlette. Az első felvonás kulcsjelenetében Alberlich, a törpe a rajnai szüzek szerelmére áhítozik, de azok kigúnyolják. Alberlich azonban a felkelő nap sugarának fényében észreveszi a Rajna mélyén rejlő aranyat, melyet a sellők őriznek. Alberlich kifaggatja a Rajna lányait, akik mit sem sejtve elárulják a kincs titkát: az aranyból készült gyűrű mérhetetlen hatalmat ad. Alberlich bosszútól és hatalomvágytól vezérelve ellopja az aranyat. Donatella Versace tiarája a Rajna mélyére hatoló napfényt idézi, Swarowski-kristályokkal kirakott napsugarak ölelik körül a kincset, egy aranyban tündöklő gömbölyű kristályt. A Rajna motívumát pedig kékes árnyalatú kövek jelenítik meg a tiarán.

Az Operabál számokban

Az Operabál Bécs legjelentősebb farsangi eseménye, ahol megfordul az osztrák kulturális, gazdasági és politikai élet krémje. A szervezők összesen 1300 üveg pezsgővel, 9800 üveg borral, 900 üveg sörrel, 2500 pár bécsi virslivel, ezer falatkával és 1300 csésze gulyáslevessel készülnek. A belépőjegy 315 euróba kerül, de a vendégeknek egy páholyért 13.300 és 263.600 euró közötti összeget kell kifizetniük. Az Operaház összesen 1,1 millió euró nyereséget könyvelhet el magának az esemény után.

Szóljon hozzá!