ZETApress

hírportál

Átszervez az SAP

Az SAP AG bejelentette, hogy átszervezi irányítótestülete egy részét, hogy termékeit és megoldásait hamarabb piacra tudja bocsátani. Európához csatolja Indiát a szoftvercég ? tudatták sajtósait.

Ennek részeként két új területet hoznak létre (Industry and Solution Management és Product Design and Development), melyet az igazgatóság két tagja, a Business Objects korábbi ügyvezetoje, John Schwarz valamint Jim Hagemann Snabe felügyel.

APJ ? Ezzel párhuzamosan Stewe Watts-ot nevezik ki az ázsiai, a csendes-óceáni területek, és a Japánt tömöríto APJ régió elnökének, aki Geraldine McBride-ot váltja pozíciójában. Watts az elmúlt két évben az APJ régió üzemeltetési igazgatója (COO) volt.

Európa ? Michael Kleinemeier irányítja majd az európai régió legtöbb ügyfelét is jelento Németország, Ausztria, Svájc alkotta ún. DACH üzleti egységet. O Volker Merket követi tisztségében, aki jelenleg alkotószabadságát (sabbatical) tölti. Kleinemeier évekkel ezelott az SAP németországi ügyvezetoje, és az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió elnöke volt. Új pozíciójában Bill McDermott-nak, az ügyfélkapcsolatokért felelos igazgatósági tagnak tartozik beszámolási kötelezettséggel, hasonlóan, mint Garret Ilg, a japán SAP vezetoje.

India immár Európa része lesz. Az EMEA térséghez kapcsolódik India, s melyet így az európai elnök, Jose Duarte felügyel majd. Az indiai leányvállalat igazgatását Peter Gartenbergre bízták, aki a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Ranjan Das feladatait látja el.

Szóljon hozzá!