ZETApress

hírportál

Száműzte őket a szeretet hiánya

Eldobott gyerekekRitkán találkozunk ennyire megható, közben pedig igen fordulatos történettel, mint Diney Costeloe: Eldobott gyerekek című könyve. Már az előkészítés szakaszában óriási sikernek bizonyult a kézirat a kiadóban dolgozó hölgyek körében.

Az angol írónő magával ragadó regényében egy testvérpár, két kislány kalandos sorsán keresztül ismerjük meg az emberi kegyetlenség és a sors kiszámíthatatlanságának különös természetét ? tudatta Pál András, az Alexandra Kiadó marketingmenedzsere.

Diney Costeloe tizenhét regény, számos novella, újságcikk és vers szerzője. Diney Delancey álnéven tíz romantikus regényt írt, ezt követően fordult a XX. század és a II. világháború témája, illetve a modern történelmi regények írása felé. Az Eldobott gyerekek az első magyarul megjelent könyve.

Diney Costeloe magával ragadó könyvében egy testvérpár, két kislány kalandos sorsán keresztül ismerjük meg az emberi kegyetlenség és a sors kiszámíthatatlanságának különös természetét. Vajon otthonra találhatnak-e még bárhol a világon? 1948: Rita és Rosie Stevens mindössze kilenc- és ötévesek, amikor özvegy édesanyjuk újra férjhez megy, örökre megváltoztatva ezzel a két kislány életét.

Anglia: A durva, erőszakos Jimmy Randallnek esze ágában sincs más férfi gyerekeit nevelni. Hathatós közreműködésével a lányokat végül árvaházba adja az édesanyjuk, aki nem is sejti, hogy a papírokat aláírva örökre lemond a gyerekeiről, kiszolgáltatva őket az intézetvezetők kényének-kedvének.

Ausztrália: Nem sokkal később a sors és a vezetőség szeszélye folytán egy csapat árvát áttelepítenek a gyermekotthon ausztrál testvér-intézményébe. A hajón, édesanyjuk tudta és beleegyezése nélkül, ott utaznak az eldobott gyerekek, Rita és Rosie is.

Szóljon hozzá!