ZETApress

hírportál

Szabó Gabi sikere

Szabó GabriellaMagyar fiatal az 60. London International Youth Science Forumon (LIYSF). 72 ország, több mint 400 fiatal tudós-jelölttel képviseltette magát a londoni fórumon, Magyarországról Szabó Gabriella, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottja lehetett jelen.

Az LIYSF célja, hogy a fiatalok megosszák egymással eddigi tudományos munkáikat és új ötleteket meríthessenek neves tudósok, világhírű professzorok előadásaiból ? tudatta Garay Tóth János kommunikációs igazgató.

Július 25-e és augusztus 8-a között a London International Youth Science Forum (LIYSF) immár 60. alkalommal került megrendezésre. A programok helyszínéül az Imperial College of London szolgált. Magyarországról egy fiatal érdemelte ki a részvételt a diákfórumon, Szabó Gabriella, aki a Magyar Innovációs Szövetség által rendezett, 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen harmadik helyezést ért el Baby étel alapanyagok és a batáta nitrátakkumuláció vizsgálata a blue baby szindróma kialakulásának összefüggésében című pályamunkájával. Gabriella a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett, és a MATEHESZ támogatta a részvételét.

A fórum főelőadója volt dr. Michael Moloney, CEO of the American Institute of Physics. A fiatalok számos természettudományos előadáson vehettek részt, melyet neves tudósok, professzorok tartottak. Sokat tanulhattak pl. a daganatokról, annak kialakulásáról, kezeléséről és tüneteiről. Megismerkedhettek a londoni egyetemi rendszer működésével, a laborlátogatások által pedig az angliai kutatói munkával. A diákok lehetőséget kaptak az oxfordi és Cambridge-i egyetemek meglátogatására is.

A fiatal kutatók meglátogatták a Természettudományos Múzeumot, ahol szakértők segítségével megérthették az emberi test működésének alapjait, betekintést nyerhettek a jövőnket meghatározó fejlesztésekbe. Az előadásokon kívül, mindennapjainkat a kötetlen programok, a Buckingham Palota, a London Eye meglátogatása, színházi előadások, valamint egyéb angliai látványosságok tették színesebbé.

Szóljon hozzá!