ZETApress

hírportál

Szeretik Bécsben a focit

A Seehub látványterveJövőre már a tetőn is focizhatnak a bécsiek. Egy parkolóház tetején építenek focipályákat Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben. Az öt műfüves pályához lesz öltöző, zuhany és kantin is. Az összesen 2100 m2-nyi pályát jövő nyártól vehetik birtokba a játékosok.

Hamarosan 15 méteres magasságban focizhatnak a bécsiek: egy parkolóház tetején ugyanis május óta öt műfüves focipálya készül Seestadt Aspernben. Az egyiken 2×4, a másik négyen pedig 2×5 játékos rúghatja majd a bőrt. Mindegyik pályát labdafogó hálóval kerítenek körbe, így senkinek sem kell majd lemászkálnia az utcára, hogy összeszedje a focilabdákat ? tudatta a Eurocomm-PR / Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A magaslati focipályák a Seehub nevű épületkomplexum tetején kapnak helyet, és lesz hozzájuk öltöző, zuhany és kantin is. Az ötszintes épületben ? elsősorban parkolóházban ? több mint 400 autónak lesz hely, de készül benne 1100 m2-es iroda, a pincéjében pedig egy 3000 m2-es trambulinparkban ugrálhatják ki magukat kicsik és nagyok. A tervek szerint a földszinten egy kerékpárbolt és -kölcsönző valamint kerékpárszerviz működik majd, és itt rendezkedik be a városrész mobilitási központja is.

Szóljon hozzá!