ZETApress

hírportál

Váltás Bécs élén

Michael Ludwig polgármesterÚj polgármesterrel készül a jövőre Bécs. A jövőre szeretné felkészíteni Bécset dr. Michael Ludwig, az osztrák főváros új polgármestere. A szociáldemokrata politikus dr. Michael Häupltól vette át a város vezetését, aki csaknem 24 éven át volt Bécs első embere ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest.

Dr. Michael Häupl, Bécs leköszönő polgármestere 1994. november 7-e óta töltötte be ezt a tisztséget. Polgármesteri pályafutása alatt Bécs éveken át a világ legélhetőbb városa címet viselte. Május 24-én csütörtökön a bécsi közgyűlés megválasztotta utódjául dr. Michael Ludwigot. A szociáldemokrata politikus (SPÖ) 1999 óta tagja a bécsi közgyűlésnek, 2007 óta pedig lakhatásért, lakásépítésért és városmegújításért felelős városi tanácsnok volt. 2009 és 2010 között ő volt Bécs második polgármester-helyettese.

Ludwig célja, hogy felkészítse Bécset a jövőre és elősegítse a város további fejlődését. Csapatával tovább szeretné erősíteni az osztrák főváros gazdaságát, a digitalizációra pedig lehetőségként tekint. Mivel fontosnak tartja, hogy a fejlődésből minden bécsi profitáljon, kulcsfontosságú szempont számára a társadalmi igazságosság és egyenlőség.

Céljai megvalósításában négy új ember segíti a városvezetésben: Peter Hanke, aki korábban a Wien Holding egyik ügyvezetője volt, a Pénzügyi, Gazdasági, Digitalizációs és Nemzetközi Ügycsoport vezetését veszi át. Veronica Kaup-Hasler az új felelőse a Kulturális és Tudományos Ügycsoportnak. Neki többek között az lesz a feladata, hogy felfrissítse és kizökkentse Bécs kulturális életét a jól bevésődött hagyományokból. Az egyik legnehezebb területet, a Szociális, Egészségügyi és Sport Ügycsoportot Peter Hacker, a Fonds Soziales Wien korábbi vezetője viszi tovább. Ludwig helyét Kathrin Gaal veszi át a Lakhatásért, Lakásépítésért és Városmegújításért felelős Ügycsoport élén, amelyet egy további területtel egészítettek ki: ezentúl ide tartoznak a nők helyzetével kapcsolatos feladatok is.

Szóljon hozzá!