ZETApress

hírportál

Srí Lanka bemutatkozott

Sri Lanka Idegenforgalma megcélozza Magyarországot mint Forráspiacot. A Kelet-európai Régióból 2017-ben nőtt a Srí Lankába történő turisztikai beutazások száma, a Srí Lankai Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) 2018-ban pedig Magyarországot választotta, hogy a magyar turisták számára különleges programokat ajánljanak.

A Srí Lanka Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) munkatársai a Budapesti Araz Continental Hotelben tegnap megtartott Srí Lanka?Hungary Turisztikai Üzleti Fórumon bemutatták ezeket a turisztikai programokat. Május 14?17-én Varsóban, Krakkóban és Budapesten a helyi turisztikai ipar képviselői találkoztak Srí Lankai utazásszervezőkkel a Srí Lanka Road Show részeként. Az eseményt Srí Lankai Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) kezdeményezte, amelynek célja a meglévő együttműködés erősítése a turisztika területén, valamint új üzleti kapcsolatok kialakítása az egyes országok között.

A Srí Lanka-i Üzleti Fórum ? Road Show 2018, az SLTPB által szervezett kelet-európai bemutatkozás része. Az befejező találkozóra a Dohány utca 42-44-ben került sor, amelyen a magyar utazási irodák képviselői lehetőséget kaptak arra, hogy a B2B találkozók során a Srí Lanka-i turisztikai ipar képviselőkkel tárgyaljanak. ? Srí Lanka egy olyan hely, ahol mindenki megtalál magának valamit ? a magas hegyektől, a tea ültetvényektől a tenyér dzsungelig és a gyönyörű strandokig. A vad természet szerelmesei itt láthatják az állat- és növényfajták sokféleségét, a történelem és a műemlékek lenyűgöz minden lépésnél, több mint 2550 éves kulturális örökségünk nyomait fedezi fel ? mondta Madubhani Perera, a Srí Lanka-i Turizmusfejlesztési Iroda marketing igazgatója, aki a sziget főbb látnivalóit említve így kiemelte a turisztikai kínálatok sokszínűségét. ? Ez azonban nem minden: Srí Lanka is tökéletes hely azok számára, akik értékelik az aktív pihenést. Kiváló feltételeket nyújt a trekking, rafting, szörfözés, siklóernyőzés, léggömb-repülés, biciklizés, hegyi kerékpározás és golfozás számára. Mindezek nagy érdeklődést keltenek és elősegítik hogy Sri Lanka imidzsét emeljék, a közép-európai piac nagyon fontos számunkra ebben a tekintetben ? mondta Madubhani Perera.

A Srí Lanka?Hungary Turisztikai Üzleti Fórum a Srí Lankai Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) által kezdeményezett 2018. évi Kelet-európai Roadshow része. A Fórum célja, hogy megerősítse a meglévő kapcsolatokat, illetve új kapcsolatokat hozzon létre a magyar utazás-szervezők, utazási ügynökségek és a Sri Lankai utazási szervezők között, valamint, hogy növelje a Srí Lankai beutaztató turizmus céljainak megértését a kelet-európai ügyfelei számára. Köszönhetően a jól csatlakozó repülőjáratoknak, Magyarországról gyorsan növekszik a Srí Lankába utazó turisták száma. A Magyarországról Srí Lankába történt turista beutazások száma 2017-ben 4951 fő volt, míg idén április végéig 2512 magyar turista érkezett Srí Lankába. A mai adatok szerint több mint kétmillió turista érkezett Srí Lankába a világ minden tájáról.

Kelet-Európa növekvő piac Srí Lanka számára, például tavaly több mint 15 ezer turista érkezett Lengyelországból. Srí Lanka az évek során számos biztató eredményt ért el és kialakított egy jól megalapozott védjegyet a globális színpadon, mint ideális úti cél azon embereknek részére, akik szeretnek felfedezni dolgokat egy életre szóló utazás során. A turizmus Srí Lankában jelenleg a harmadik legnagyobb devizatermelő ágazat, a külföldön dolgozó Srí Lanka-i munkavállalók deviza átutalásait és a ruházati ipar bevételét követően. Az elmúlt évben a turizmus 3,5 milliárd USA dollár bevételt biztosított az országnak. Az elmúlt 4 hónapban az országban több mint 880 ezer fővel nőtt a beutazó turisták száma, ami 16,7%-s növekedést jelent.

Az amerikai National Geographic Társaság Srí Lankát választotta a legjobb 2018. évi tavaszi utazásokat kínáló országnak. 2017-ben Srí Lanka kapta a Legjobb Ázsiai Turisztikai Desztináció és Legjobb Ázsiai Kalandturizmus Desztináció Díját a Maldív-szigeteken megtartott Világ Turisztikai Díjátadón. Valamint megkapta Conde Nast Reader’s Travel Awards 2017-díjat, amit a kedvenc feltörekvő tengerentúli desztinációnak ítélnek oda. A nemzetközi sajtóban is számos ajánlás jelent meg, például Hova utazzunk 2017-ben vagy A 20 legjobb úti cél ebben az évben, amelyet a Bloomberg ajánlott. Továbbá a National Geographic Travel által ajánlott Galle, mint top Srí Lanka-i úti cél a legforróbb téli időszakban, valamint a Brit Vogue által ajánlott 10 legjobb úti célja.

Ezek a megjelenések is megerősítik, hogy Srí Lanka felkerült a legjobb turisztikai desztinációk listájára, amelyek tökéletes vakációt biztosítanak. A World Surf League (Szörfözők Világ Ligája) az Arugam Bay nevű Sri Lankai szörfös öblöt nevezte meg Ázsia Szörfös Fővárosának. Az amerikai Discovery Channel Sri Lanka Unawatuna nevű strandját jelölte meg , mint a Világ Legjobb Strandját. A Hikkaduwa, Nilaveli, Trinco és Passikudah nevű helyek arról híresek, hogy itt a legjobb úszni, fürödni és sznorklizni, azaz pipával búvárkodni.

A Sri Lankai Turisztikai Promóciós Iroda célja, hogy 2020-ra Sri Lanka legyen az egyik leghitelesebb, legjobb emlékeket ébresztő és legkülönösebb helyeket ajánló turisztikai célpont, évente 4,5 millió turista fogadásával és éves szinten hétmilliárd USA dollár bevételt biztosítva az országnak. Az Iroda jelenleg öt főbb piaci célpontot jelölt meg. Ezek India, Kína, Nagy-Britannia, Németország és Franciaország. A Srí Lankai Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) a Srí Lanka-i turizmus népszerűsítéséért és marketingéért felelős globális kontextusban felelős intézmény. Az intézmény 2008-ban alakult az ország Idegenforgalmi Törvényének elfogadását követően a turizmusért felelős minisztérium portfóliójában szereplő 38. Törvénynek megfelelően. Az SLTPB kereskedelmi és fogyasztói szegmenseket célzó marketingkampányokat valósít meg a kormány idegenforgalmi és bevételi céljainak támogatására.

Srí Lanka, korábbi nevén Ceylon, szigetország, amely az Indiai-Óceánban terül el, elkülönül Indiától a Palk Szoros keresztül. Az ország közigazgatási fővárosa: Sri Jayawardenepura Kotte. Kereskedelmi fővárosa: Colombo. Srí Lanka az északi szélesség 5°55′ és 9°51′ valamint a keleti hosszúság 79°41′ és 81°53′ között helyezkedik el, maximális hossza 268 mérföld (432 km), a legnagyobb szélessége 139 mérföld (224 km). Monetáris egysége a Srí Lanka-i rúpia. Árfolyama: 1 USD = 157,850 Srí Lanka-i rúpia. Az ország multi-etnikai és multivallási berendezkedésű. Népessége 20,8 millió lakos, GDP-je tavaly 81 milliárd USD, az egy főre jutó GDP: 3900 USD.

Szóljon hozzá!