ZETApress

hírportál

Új ülések a bécsi metrón

PróbaülésekA bécsiek dönthetik el, milyen ülések legyenek az új metrókocsikban. Az osztrák fővárosban az utasok dönthetik el, milyen üléseken szeretnének utazni a két év múlva forgalomba álló új metrószerelvényeken. A három ülőalkalmatosság közül május végéig választhatják ki a kedvencüket.

Radial, Linea és Trigon ? ezek azok az ülésmodellek, melyek közül a bécsiek választhatják ki, melyikkel szereljék fel az új metrókocsikat, az X?Wageneket. Ezek 2020 közepétől fokozatosan váltják le a ’70-es évek óta forgalomban lévő szerelvényeket, az Ezüstnyilakat. 2030-ig nemcsak az U1?U4-es vonalakon járnak majd új szerelvények, de a most épülő U5-ön is ezek szállítják majd az utasokat.

Noha a három ülés között ránézésre nincs sok különbség, rátelepedve már egyértelművé válnak az eltérések. Míg a Linea elnevezésű modell mindenféle testtartást lehetővé tesz, addig a Trigon jobban megtámasztja a gerincet és egyenesebb tartást biztosít. A Radial valószínűleg a magasabb utasok kedvence lesz, mert kialakításának köszönhetően nem ér majd össze a szemben-ülők térde.

? Egy jó ülést kifejleszteni komplex feladat, de egy cseppet sem bánjuk, ha közben a jövőbeli utasok árgus szemekkel figyelnek bennünket. Három üléstípust fejlesztettünk ki, hogy ergonómiailag is megfeleljünk a bécsiek ízlésének ? mondta Arnulf Wolfram, az új szerelvényeket szállító Siemens Österreich mobilitási igazgatója a szavazás kapcsán.

Az új üléseket április 21-én szombattól próbálhatja ki a bécsi utazóközönség az U2/U5 Infocenterben, illetve meghatározott napokon egy-egy nagyobb forgalmú metróállomáson. Az elegáns és funkcionális ülések az eddigi műanyag helyett laminált rétegelt falemezből készülnek, így nemcsak kényelmesek, de környezet-barátok is ? tudatta a Eurocomm-PR. Fotónk PID / Votava felvétele.

Szóljon hozzá!