ZETApress

hírportál

Talált tárgyak központja

A talált tárgyak Bécsben mostantól központi helyre kerülnek. Ezzel szeretnék megkönnyíteni azok dolgát, akik elveszítették valamilyen értéktárgyukat. Január másodika óta a Fundservice Wien központi telephelyére kerül minden olyan tárgy, amit az utcán, a metrón, a villamoson vagy a buszon találtak meg ? tudatta a Eurocomm-PR.

Mindegy, hogy hol veszítette el tárcáját, esernyőjét, telefonját vagy aktatáskáját, mostantól egy helyen kell keresnie. Bécs város összevonta a különböző illetékességi körökhöz tartozó Talált Tárgyak Osztályait és egy központi helyen gyűjti össze ez elveszett értéktárgyakat. A tulajdonosok gyorsabb felkutatása érdekében ennek a központi Fundservice-nek ráadásul közvetlen hozzáférése van a központi lakcím-nyilvántartóhoz, így az elvesztett iratok például akár 1-2 napon belül visszajuthatnak gazdájukhoz. Érdeklődni a +43-1-4000-8091 telefonszám lehet.

Bécsben évente több tízezer érték kallódik el útközben, 2017-ben például csak a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien járatain 30 ezer értéktárgyat hagyott el az utazóközönség. A különböző telephelyek összevonásával a tulajdonosok dolgát szeretnék megkönnyíteni, akiknek már elég egy helyen érdeklődniük elvesztett értékeik után. A becsületes megtalálónak továbbra is több lehetősége van, hogy leadja a talált tárgyakat, kisebb értékű objektumok esetén akár a Wiener Linien munkatársaihoz is fordulhat.

Az osztrák fővárosban ezen kívül összesen 100 úgy nevezett Fundbox (talált tárgyak doboza), illetve személyes ügyfélszolgálat is fogadja a talált tárgyakat. Ezek elsősorban a rendőrőrsök közelében találhatók, de fel vannak tüntetve Bécs weboldalának hivatalos térképén is. A nagyobb értékű tárgyakat, pénztárcákat, fényképezőgépeket, mobiltelefonokat és ékszereket viszont csak személyesen lehet leadni az ügyfél-szolgálatokon vagy a Siebenbrunnenfeldgasse 3. számú központi telephelyen. Nyitva hétköznap 08-tól 15:30-ig, csütörtökönként 17:30-ig.

Szóljon hozzá!