ZETApress

hírportál

Rajzolj nekem jogokat!

Jogos poszterAz Európia Bizottság Igazságügyek, Szabadság és Biztonság Főigazgatósága 2009-ben ? immár negyedik alkalommal ? elindítja fiataloknak szóló poszterversenyét. A verseny aktualitását, az idén húszéves Gyermekjogi Egyezmény adja, melynek az évfordulója november 20-a. Ez egybeesik a plakátpályázat meghírdetésének dátumával.

Általános és középiskolás tanulók minimum négy fős csapatokban kreatív alkotásaikkal mondhatják el véleményüket a gyermekek jogairól. Mivel ez egy fiatalnak első hallásra nehéz feladatnak tűnhet, a kis művészek gyakorlatilag szabad kezet kapnak. A benevezett plakátoknak a 20 éves Gyermekjogi Egyezmény témáját kell megjeleníteniük.

A magyar nyertesek plakátjai európai szinten is részt vesznek egy válogatáson, és közülük választják ki a végső győzteseket. Az európai kategória győztesei Brüsszelbe utazhatnak a díjkiosztó gálára, és egyéb kísérőprogramok mellett ellátogathatnak az Európai Parlamentbe is.

Európai poszterverseny a 20 éves a Gyermekjogi Egyezmény alkalmából. Rajzolj nekem egy bárányt! ? kérte a Kisherceg a pilótától Saint-Exupéry történetében. ? Rajzolj nekem jogokat! ? kérik Európa gyermekei az Európia Bizottság Igazságügyek, Szabadság és Biztonság Főigazgatóságának tolmácsolásában a versenyre nevező csoportoktól.

Tehát ne felejtsétek! November 20-tól indul az új poszterpályázat. A verseny honlapja a verseny meghirdetése után elérhető. Fejeket összedugni, elő az öteletekkel! Sikeres alkotómunkát kíván a pályázat magyarországi koordinátora, az Úton Ifjúsági ? Kulturális Egyesület.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Logó Brüsszelért | ZETApress

Szóljon hozzá!