ZETApress

hírportál

Építész írt építészről

A párizsi építészCharles Belfoure: A párizsi építész című regénye jelent meg a minap az Alexandra Kiadó gondozásában. A félig valós eseményeken alapuló történet a Schindler listájához hasonlóan a hétköznapi hősiességet állítja elénk ? tudtuk meg Jusztinger Brigitta PR menedzsertől.

Egy zsidókat bújtató és megmentő építészről szól, aki a legnagyobb szörnyűségek közepette is képes volt a legnemesebb és legbátrabb emberi cselekedetekre. Lucien Bernard, a tehetséges építész a német megszállás alatt álló Párizsban 1942-ben olyan megbízást kap, amely nagyon sok pénzt hozhat neki, de az életébe is kerülhet. Titkos búvóhelyet kell terveznie egy vagyonos zsidónak úgy, hogy azt még a legelszántabb német katonák se találják meg. Luciennek szüksége van a pénzre, és a lehetőségnek sem tud ellenállni, hogy túljárjon a nácik eszén, akik elfoglalták szeretett városát, így úgy dönt, elvállalja a feladatot.

Charles Belfoure eredeti foglalkozása is építész. Több építészettörténeti munkát publikált, amelyek közül kettő is elnyerte a Maryland Historical Trust díját. Építészeti kutatásai is számos díjban részesültek. Szakterülete a műemlékvédelem; műemlékvédelmi és építészeti témában blogot ír a www.thewickedarchitect.com honlapon. Szabadúszóként a The Baltimore Sun és a The New York Times hasábjain jelentek meg írásai. Az elsőkönyves szerzőt a jövő Ken Follettjeként emlegeti egyik kritikusa.

Szóljon hozzá!