ZETApress

hírportál

Gábor az óceánon

átkelés-a-végtelenen-borítóAz emberiség története során sokan nekivágtak az Atlanti-óceán hullámainak. Sokféle vízi alkalmatossággal megtették már az Európát és Amerikát elválasztó, több mint 6000 kilométeres távot, ám egy magyar fiatalember 2012-ben olyan kalandra szánta el magát, amelyet előtte még senkinek sem sikerült véghezvinni: kenuval akart egyedül átevezni az Újvilágba.

Külföldön az Év Kalandja-díjjal és Guinness World Records-címmel kitüntetett Rakonczay Gábor, három óceánátkelés tapasztalatával háta mögött nekivágott, hogy Vitéz nevű egyszemélyes kenuján átevezzen az Atlanti-óceánon. Erről írt az Átkelés a végtelenen című könyvében, mely a napokban jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában, s szerzője tegnap este mutatta be a SYMA Csarnokban.

Az extrém expedíció azonban nem várt megpróbáltatásokat tartogatott számára. Egy csaknem végzetes borulás következtében elázott és tönkrement a felszerelése, így a hetvenhét napos út több mint felét a külvilágtól teljesen elszigetelve, az életben maradásért küzdve kellett megtennie. De nem adta fel, mert tudta, hogy a túlsó parton várnak rá. Az embert próbáló küzdelem személyes hangvételű beszámolója nem csak a nyílt vízi hajózás iránt érdeklődőknek szólt, hanem mindenkinek, aki arra készül, hogy átkeljen saját, belső óceánján.

Szóljon hozzá!