ZETApress

hírportál

Görög Napok

Görög nemzeti napok kezdődtek a Nagyvásárcsarnokban. A Utazás 2009. főkiállítójaként, illetve a nagyszabású márciusi dunai hajós rendezvényt követően Görögország ismét hallat magáról, ezúttal a Vámház téri Nagyvásárcsarnokból.

Első alkalommal mutatkozik be Görögország július 2-4-e között a budapesti Duna-parton, a Görög Köztársaság Budapesti Nagykövetségének és a Görög Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviseletének szervezésében. ? A mostani nehéz időkben különösen fontos, hogy a két ország között fennmaradjon és megerősödjön a hosszú évek óta meglévő, kiváló turisztikai, gazdasági és kereskedelmi kapcsolat ? hangsúlyozta Tzanetos Karantzis, a görög nagykövetség kereskedelmi és gazdasági tanácsosa.

Az intenzív országimázskampánytól a Görögországba látogató, évi mintegy 150 ezer magyar turista számának növekedését várják ? mondta el Panagiotis Skordas, a Görög Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviseletének vezetője. A képviseletvezető kiváló lehetőségnek tartja a budapesti Nagyvásárcsarnok közönségének megnyerését, amely közvetlenül találkozhat Görögország számos turisztikai lehetőségével. Remek alkalom az ismerkedésre azok számára is, akik még nem döntötték el az idei, de akár a következő évek úti célját.

A Görög Idegenforgalmi Hivatal hosszú távú befektetésnek tekinti a magyar piacon kifejtett aktív marketingtevékenységét, hiszen Görögország nemcsak egy alkalmas úti cél. Lenyűgöző szigetei, több száz kilométeres tengerpartja és csodás hegyei mellett az ókori kultúra páratlan emlékei, híresen jó vendégszeretete és kiváló konyhája egyaránt nagy vonzerőt jelentenek. A magyarok elsősorban Észak-Görögországba, Halkidiki és Pieria üdülőhelyeire utaznak, de jelentős a magyar vendégforgalom a szigeteken is, így Korfun, Krétán és Rodoszon.

A háromnapos budapesti rendezvény alatt az érdeklődők 14 kiállító jóvoltából megismerkedhetnek Görögország tradicionális termékeivel és turisztikai kínálatával. A Nagyvásárcsarnokba tíz utazási iroda hozta el ajánlatait a magyar érdeklődők számára. A kulturális programok keretében a Helidonaki táncegyüttes és a Maskaredes zenekar műsora szórakoztatja a közönséget. A folyamatos filmvetítések mellett hagyományos görög ételek vásárlására is lehetőség nyílik ilyen például a gyros, a fetával és spenóttal töltött pite, vagy a mézes, mandulás és szezámos édességek, amelyek mellé különböző tájegységek borait kínálják.

Az Artos Kft. jóvoltából jellegzetes görög falatkákkal, a H-ellin Kft. felajánlásában pedig neves, észak-görögországi borokkal kedveskednek a látogatóknak. Az esemény ma és holnap 10 és 16 óra, szombaton 10 és 15 óra között várja a látogatókat a Nagyvásárcsarnokban.

Szóljon hozzá!