ZETApress

hírportál

Kuba mellett a Munkáspárt

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke visszautasítja az USA kormányának tegnap nyilvánosságra hozott állásfoglalását, miszerint az USA Kubát olyan országnak tekinti, amely támogatja a terrorizmust ? tudtuk meg sajtótájékoztatójukon.

A Magyar Kommunista Munkáspárt a leghatározottabban elítéli az Egyesült Államok kormányának döntését arról, hogy Kubát a terrorizmust támogató országok között tartja nyilván. ? jelentette ki a Munkáspárt elnöke. A Kubai Köztársaság számtalanszor tanúbizonyságát adta annak, hogy semmiféle olyan akciót nem támogat, amely sérti a népek biztonságát és békéjét, az emberek nyugalmát és biztos jövőjét.

Az Egyesült Államok ugyanakkor az állami terrorizmus politikáját folytatja. Erőszakkal lép fel mindenki ellen, aki nem akar amerikai módon élni és gondolkodni, aki másként képzeli saját népe és családja jövőjét, mint az Egyesült Államok. A Munkáspárt teljes rokonszenvéről biztosítja Kuba népét, Kuba dolgozóit, akik évtizedek óta nehéz körülmények között, de következetesen haladnak előre a kubai nép által választott úton ? mondta el a pártelnök.

Szóljon hozzá!