ZETApress

hírportál

IST Forum 2024.

Február 20-24-e között a svájci Nottwilben immár 13. alkalommal került megrendezésre az International Swiss Talent Forum, melynek témája: Tanulás a jövőért volt – tudatta Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója és dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke.

A Svájci Fiatalok a Tudományban Alapítvány által szervezett fórum célja, hogy a 18-23 éves korosztály tehetséges fiataljai megoszthassák egymással és szakemberekkel a gondolataikat, és emellett magas rangú tudományos, üzleti és politikai szakemberektől tanulhassanak. Az idei esemény 70 résztvevője 25 országból érkezett, Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként Ágoston Barbara, az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia (OTIO) kiemelt dicséretben részesült diákja képviselhette. Barbara a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban érettségizett, jelenleg az Imperial College London diákja.

Barbara nyolctagú csapata – mely már önmagában is sokszínű volt, hiszen Magyarország és Svájc mellett Zimbabwe, Izrael, Románia és Brazília is képviseltette magát -, arra a kérdésre próbált megoldást találni, hogy a rendelkezésre álló források minél hatékonyabb felhasználásával hogyan tudjuk felismerni azokat a munkavállalói készségeket, amelyek a jövőben fontosok lehetnek, és amelyeket érdemes fejleszteni olyan képzésekkel, melyek kiszolgálják a különböző generációk tanulási igényeit egy olyan multinacionális cég esetében, ahol több generáció és sokféle nemzet dolgozik együtt.

Ennek érdekében először szakemberektől hallhattak előadásokat a tanulásról és annak módjairól. Barbara csapatának mentora egy multinacionális cég, a La Roche képviselője volt, aki egy innovatív, a mesterséges intelligenciát is segítségül hívó ötletet és megoldást várt a fiataloktól. A kétnapos ötletelés után, az ideációs technikák alkalmazásával megszületett egy kidolgozott újszerű megoldás, mely a Mondj búcsút a bizonytalanságnak! Köszöntsd a készség-jósló algoritmusunkat! címet kapta. A megoldást a nemzetközi csapat egy 6 perces előadás keretében sikeresen prezentálta a zárónapon a résztvevők és meghívott vendégek előtt. Összességében Barbara rengeteg tapasztalattal és sokszínű élménnyel zárhatta a négy napos nemzetközi fórumot.

Szóljon hozzá!