ZETApress

hírportál

Kínaiaké lett a készülék

A Pekingi Technológiai Intézet vásárolta meg a ThalesNano 500. H-Cube készülékét ? jelentette be a cég. A jubileumi darab megvásárlásánál a pekingi kutatóknál is ugyanazok a szempontok játszottak szerepet, mint a H-Cube többi felhasználójánál.

Az immár félezer darabos eladással büszkélkedő készülékez elsősorban biztonság, felhasználóbarát megoldásai és újfajta megközelítése miatt részesítik előnyben a kutatók és a vállalatok. A H-Cube eladásai hat évvel ezelőtti piacra dobása óta folyamatosan, évről évre növekedést mutatnak, ami annak köszönhető, hogy a kutatók felismerték az új technológiában rejlő lehetőségeket.

Li Zhuorong, a Pekingi Technológiai Intézet professzora kiemelte, hogy a H-Cube-ot már mint egy új technológiai standard ismerik el az ázsiai régióban is. A ThalesNano készülékének innovatív technológiának köszönhetően ők is hatékonyabbá tudják tenni kutatásaikat, ami elengedhetetlen annak érdekében, hogy versenyben maradjanak a világ élvonalával. A H-Cube ráadásul olyan kémiai átalakítások elvégzésére is alkalmas, amelyeket a korábbi technológiával egyáltalán nem tudtak elvégezni.

Nagyon örültünk, hogy pont Kínába került az 500. H-Cube ? tette hozzá Ürge László, a ThalesNano vezérigazgatója. ? Kína az innovációban ma már a világ élvonalába tartozik, és mindent megtesz, hogy a legjobbakkal is felvegye a versenyt. Ennek egyik eszköze, hogy a legjobb és legmodernebb technológiákkal szerelik fel laborjaikat. A vezető kínai vállalatok és kutatóintézetek megrendelései számunkra az ázsiai piac gyors növekedését és stratégiai piac kialakulását eredményezték.

Darvas Ferenc, a ThalesNano elnöke hozzátette: ? Büszkék vagyunk arra, hogy Kína is felismerte az innovációnkban rejlő lehetőségeket, és gyorsan adaptálja azt. Ennek köszönhetően ma már Kína az egyik legnagyobb felvevő piaca a legújabb technológiáknak. Ez egyben azt is jelzi, hogy stratégiánk, mely szerint átütő innovációkat fejlesszünk ki, az egész világon beválik.

A ThalesNano Zrt.

A zrt. innovatív technológiai kutató-fejlesztő cég, amely a világon vezető pozíciót tölt be a környezetbarát és hatékony folyamatos üzemű laboratóriumi méretű kémiai reaktorok gyorsan fejlődő piacán. A cég rendelkezik a legszélesebb technológiai és műszerkínálattal ezen a területen. Az Innovációs Oscar Díjat elnyert H-Cube? készülékét, és annak a kísérleti üzemű változatát az H-Cube MidiTM reaktort több száz laboratóriumban használják Európában, az Egyesült Államokban, Ázsiában és Ausztráliában. A ThalesNano által kifejlesztett technológia három év alatt egyes kémiai területeken új ipari standard lett.

A Pekingi Technológiai Kutató Intézet

A gyógyszerkutatással és -fejlesztéssel foglalkozó intézetet a kínai kormány alapította 1958-ban. A Pekingi Technológiai Kutató Intézet ma már a fertőző betegségek legnagyobb kutatóműhelye. A Kínában először penicillint előállító intézetnek jelenleg kutatási eredményei világszínvonalúak.

Szóljon hozzá!