ZETApress

hírportál

Elhunyt Várkonyi László

Befejeződött a kutatás Várkonyi László után. Ma délelőtt a pekingi követségtől kapott információik alapján a Külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy a kínai összekötőtiszt jelentése szerint abbahagyták a hétfőn eltűnt hegymászó keresését ? tudta meg Rozs Borbála.

A helyi hatóságok ki fogják állítani a halálos balesetről szóló okmányt. Azért döntöttek így, mert több mint másfél nap után úgy vélik, nincs esély arra, hogy élve vagy halva megtalálják. A mentés területén a jég nem stabil, életveszélyes, és az időjárás volt sem kedvező.

Klein Dávid telefonban azt mondta, szívesebben beszélne erről Kathmanduból. Most annyit mondott: lavinabaleset történt, jégomlás volt. Várkonyi László barátom meghalt, nekem szerencsém volt, a biztosítókötél megfogott. Ma délután vagy holnap reggel Dávid elindul Kathmanduba, s azt reméli, hogy holnap estére odaér.

Pótolhatatlan veszteség

Mélységes szomorúsággal vettük tudomásul Várkonyi László váratlan halálát. A magyar hegymászást, társadalmat pótolhatatlan veszteség érte. Konyi személyében egy olyan sportembert ismerhettünk meg, akinek józansága, hitvallása, a siker iránti elkötelezettsége örökre példamutató lesz számunkra. Családjának ezúton is részvétünket fejezzük ki, és támogatásunkról biztosítjuk! ? szól a Dreher Sörgyárak Zrt. részvétnyilvánítása.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Dávid Konyiról | ZETApress

Szóljon hozzá!