ZETApress

hírportál

Mától bécsi fesztivál

Tízezer résztvevőt várnak a bécsi ViennaUP’22 startup fesztiválra. A világ minden tájáról mintegy tízezer résztvevőt várnak a bécsi fesztiválra, amely ma veszi kezdetét. A fesztivált tavaly rendezték meg először a Bécsi Gazdasági Ügynökség kezdeményezésére, és már a regisztráció első órájában óriási érdeklődés övezte – tudatták sajtósaik. Fotó: PID / Jobst.

Május 27-e és június 3-a között Bécsre figyel a startup világ, péntektől péntekig rendezik meg ugyanis a ViennaUP’22 startup fesztivált. A különböző helyszíneken zajló rendezvény középpontjában az impact entrepreneurship, a smart city, az élettudományok, a kreatív iparágak és a fin tech áll, de természetesen lesz hackathon, pitching és coaching is. A május 31-i Connect Day-en az érdeklődők megtudhatják például, milyen előnyöket kínál Bécs a külföldi cégek számára, az Establishing and funding in Vienna/Austria workshop keretében pedig konkrét tippeket kaphatnak pályázati szakértőktől ahhoz, miként kell helyesen benyújtani egy pályázatot Ausztriában.

Szintén a ViennaUP’22 keretében, május 30-31-én hétfő-kedden tartják a Smart City Summitot, ahol minden egyetlen nagy kérdés körül forog: mit kell tennünk ma azért, hogy városaink az unokáink számára is élhetőek legyenek? Lesz saját napja például a gyártószektorban működő startupoknak (Manufacturing Day, június 1-eje) és a kreatív iparágaknak is. Utóbbi központi kérdése, hogy miként reagálhatnak a múzeumok, színházak és operaházak a technikai innovációkra és hogyan tudják azokat a javukra fordítani? A Creative Days Vienna-t június 1-2-án rendezik meg.

A ViennaUP’22 startup fesztivál mintegy hatvan rendezvényére tízezer résztvevőt várnak a világ számos országából – köztük Magyarországról is -, és a szervezők arra számítanak, hogy körülbelül ugyanennyien követik majd online az eseményt.

Szóljon hozzá!