ZETApress

hírportál

Segítsük a cseheket!

Adománygyűjtést indít a csehországi tornádó károsultjainak az Ökumenikus Segélyszervezet: szolidaritási akció keretében a weboldalukon várják az adományokat – tudatta Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató.

Tegnap tornádó követelt halálos áldozatokat és végzett példátlan pusztítást Csehország és Szlovákia határán. Az F4-es erősségűnek jelentett tornádó Hodonín településen és környékén kerítéseket bontott le, több száz házat zúzott szét, valamint több közösségi épületben – így többek között egy idősek otthonában és egy templomban is jelentős kárt tett.

A katasztrófa után órákban az Ökumenikus Segélyszervezet felvette a kapcsolatot partnerszervezetével a Cseh Diakóniával (Diaconia ECCB – Center of Relief and Development) és felajánlotta segítségét. A mentési munkálatokkal párhuzamosan a Cseh Diakónai megkezdte a károk felmérését, melyek eredményéről rendszeresen tájékoztatja az Ökumenikus Segélyszervezetet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet szolidaritási akciót indít a károsultak támogatására. A pénzadományokat online, bankkártyás adományozással a weboldalon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámon, a közleményben Csehország megjelöléssel várják.

Szóljon hozzá!