ZETApress

hírportál

Mirko Cvetkovics Bajnainál

Bajnai Gordon miniszterelnök megbeszélést folytatott ma szerb partnerével, Mirko Cvetkovics miniszterelnökkel ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

A két kormányfő megbeszélésén a kétoldalú ? elsősorban gazdasági és infrastrukturális ? együttműködés időszerű kérdései mellett a szerb integrációs közeledés Magyarország általi határozott támogatása szerepelt, amellyel összefüggésben Bajnai Gordon hangsúlyozta: Belgrád már az EU trió elnökség tagjaként is számíthat Magyarországra.

A két kormányfő áttekintette az energiaellátás kulcskérdéseit, hangsúlyozta a diverzifikáció jelentőségét és a Déli Áramlat ebben betöltött fontos szerepét. A felek röviden áttekintették a vajdasági magyar közösség helyzetével kapcsolatos időszerű kérdéseket is. A szerb kormányfő a V4 energiabiztonsági csúcstalálkozón történő részvétel céljából tartózkodik Budapesten.

Bajnai ismét perel

A hazug szó akkor sem válik igazzá, ha százszor elismétlik. A Magyar Nemzet mai cikkében szereplő állítások légből kapottak és hamisak ? vallja Bajnai Gordon, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke.

Ezt a Magyar Nemzet szerkesztői pontosan tudják: ugyanebben a témában ugyanis már a bíróság is helyreigazításra kötelezte a lapot, azt követően, hogy a vonatkozó pert megnyertem. Idén január 7-én a Magyar Nemzetet a bíróság kötelezte annak közlésére, hogy nem történt semmiféle adóelkerülés. Ennek fényében különösen nehéz értelmezni az egyszer már elbukott, megcáfolt állítás újbóli közlését.

A Magyar Nemzet sokadszorra próbálja ezt az ügyet újra, meg újra felmelegítve eladni a közvéleménynek, de mindig kiderül, hogy a vádak hamisak, az újság pedig helyreigazít. Talán abban bíznak, ráunok a pereskedésre. Nem fogok: az igazságból nem engedek. Az újságot ismét helyreigazításra fogom kérni, he pedig nem teszik meg, bírósághoz fordulok az igazság érdekében.

Az igazság ugyanis az, hogy nem történt adóelkerülés. Az irányításom alatt (2005. december 31-ig) a Wallis és az azokhoz tartozó cégek mindenben a jogszabályoknak megfelelően jártak el, adófizetési kötelezettségeiknek maradéktalanul eleget tettek ? fejeződik be a miniszterelnök közleménye.

Szóljon hozzá!