ZETApress

hírportál

Flixbusszal a Balkánra

Szarajevóba tartó közvetlen járattal színesíti balkáni kínálatát a FlixBus. December 6-án pénteken indul a FlixBus első Szarajevóba tartó járata. Közvetlen kapcsolat lesz további 6 boszniai településsel. A FlixBus több déli irányú útvonalát fejlesztette 2019-ben: Horvátország, Szerbia és Bulgária felé is javult az összeköttetés.

Tovább bővíti balkáni hálózatát a FlixBus. A távolsági buszszolgáltató először kínál közvetlen összeköttetést Budapestről Bosznia-Hercegovinába. December 6-tól 7 városba utazhatnak majd a magyarok, Szarajevó mellett Visoko, Kakanj, Zenica, Zepce, Maglaj és Modrica is közvetlenül elérhető lesz – tudatta a FlixBus Sajtó.

Az éjszakai járatok kezdetben heti háromszor: hétfőn, szerdán és pénteken 20 órakor indulnak a Népligetből, majd másnap 06:25-kor érkeznek a bosnyák fővárosba. A karácsonyi időszakban megemelt járatszámmal üzemel az összeköttetés, így december 15-e és január 6-a Vízkereszt között két ünnepnapot kivéve napi rendszerességgel lehet majd távolsági busszal utazni Bosznia-Hercegovina településeire.

A balkáni országok az elmúlt években egyre népszerűbb úti célokká váltak, Szarajevó történelmének és kulturális sokszínűségének köszönhetően az egyik legérdekesebb főváros a régióban, ami egyre több utast vonz. Zöld buszainknak köszönhetően mostantól klímabarát közösségi közlekedéssel is elérhető lesz a város a magyarok számára – tette hozzá Arany László, a FlixBus regionális ügyvezető igazgatója.

Hálózatfejlesztés a Balkán irányába 2019-ben

A FlixBus az idei évben több déli irányú útvonalon növelte kapacitásait. A nyári menetrendben idén már 17 horvát tengerparti település volt közvetlenül elérhető, Zágrábba a nyaralószezonban napi 12 busz közlekedett. Belgrádba és Újvidékre induló járatainak számát ősszel megkétszerezte a buszszolgáltató, így naponta már 4 lehetőség áll rendelkezésére a Budapestről Szerbiába készülő utasoknak. Jelenleg a távolsági busz a leggyorsabb közvetlen menetrend szerinti közösségi közlekedési mód Budapest és a szerb főváros között. Bulgária felé is bővített a vállalat, Szófia után ettől az évtől Európa jelenlegi Kulturális Fővárosa, Plovdiv is átszállás nélkül közelíthető meg Magyarországról a FlixBusnak köszönhetően.

Szóljon hozzá!