ZETApress

hírportál

Társ-vezérigazgatók az SAP-nál

Visszatér az SAP a kettős ügyvezetéshez. Bill McDermott és Jim Hagemann Snabe irányítja a céget, Leo Apotheker közös megegyezéssel távozik az SAP éléről. Az SAP AG bejelentette, hogy Leo Apotheker azonnali hatállyal lemondott vezérigazgatói tisztségéről, és az SAP Végrehajtó Tanácsában betöltött szerepéről ? tudatták sajtósaik.

Az SAP Végrehajtó Tanácsa, az SAP Felügyelő Bizottságának egyetértésével két társ-vezérigazgatót nevezett ki Bill McDermott (az ügyfélkapcsolatokért felelős globális vezető), és Jim Hagemann Snabe (termékfejlesztésért felelős globális vezető) személyében.

Ezzel párhuzamosan Vishal Sikkát, a cég technológiai igazgatóját beválasztották az SAP Végrehajtó Tanácsába. Az SAP Felügyelő Bizottságának kérése alapján Hasso Plattner, (az SAP egyik alapítója, és a Felügyelő Bizottság elnöke) továbbra is aktív tanácsadó szerepet fog játszani technológiai és termékfejlesztési kérdésekben.

A Végrehajtó Tanács új felállása lehetővé teszi, hogy az SAP jobban megfeleljen a termékinnovációknak és ügyféligényeknek. Az új vezetőség folytatni fogja a cég stratégiáját és a profitábilis növekedésre fókuszál ? mondta Hasso Plattner. Az SAP Felügyelő Bizottsága megköszönte Leo Apotheker több mint 20 éves munkáját, mellyel hozzájárult a cég sikeréhez.

Tovább változik az SAP felsővezetése

A németországi Walldorfban az SAP AG bejelentette, hogy az SAP Felügyelő Bizottsága további döntéseket hozott a szoftvercég felsővezetőivel kapcsolatban. Gerhard Oswaldot nevezték ki működtetési igazgatónak (COO). Ő Erwin Gunstot követi e tisztségben, aki egészségügyi okok miatt távozott a cégtől. Oswald emellett megtartja a Végrehajtó Tanácsban betöltött szerepét, egyben meghosszabbították szerződését a testületben 2011. december 31-ig. Oswald több mint 30 éve dolgozik az SAP-nál, ezalatt számos területen ? mint a támogatás, a tanácsadás, az oktatás, az egyedi fejlesztés, a minőségbiztosítás ? töltött be vezető szerepet.

A Felügyelő Bizottság elfogadta John Schwarz, az SAP Business Objects, ökoszisztéma és vállalati fejlesztésért felelős ügyvezető testületi tag lemondását. John Schwarz korábban az SAP által felvásárolt Business Objects vezérigazgatója volt.

Ezzel párhuzamosan Peter Lorenz-et corporate officer pozícióba nevezték ki. Lorenz továbbra is Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatónak tartozik beszámolási kötelezettséggel, és ő felel az SAP kis-és középvállalati portfóliójáért, az SAP Business ByDesign, SAP Business One és SAP Business All-in-One termékekért.

Az SAP Végrehajtó Tanácsának új összetétele a társ-vezérigazgatói modell támogatását fogja szolgálni. Sajnáljuk, hogy John Schwarz távozik a cégtől. Az ő szerepe elengedhetetlen volt, hogy a Business Objects-et rekord idő alatt, sikeresen tudtuk integrálni az SAP-ba. Köszönjük John támogatását és elszántságát az SAP irányába, egyben sok sikert kívánunk neki a jövőbeli kihívásokhoz ? mondta Hasso Plattner, az SAP Felügyelő Bizottságának elnöke.

Szóljon hozzá!