ZETApress

hírportál

Bécsi biztonságos közlekedés

Biztonsági szolgálat Votava Martin, PID felvételénBécsben a tömegközlekedési eszközökön és információs pontokon közel 100 biztonsági őr van szolgálatban. Nemcsak a biztonsági szolgálattal, hanem több mint 13 ezer kamerával biztosítják az utasok biztonságát és a házirend betartását ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Bécs két éve komoly intézkedéseket tett annak érdekében, hogy az utasok biztonságban érezzék magukat a tömegközlekedési eszközökön is. Közel 100 biztonsági őr járja minden nap a megállókat és utazik a különböző tömegközlekedési eszközökön, illetve felügyeli a házirend betartását. Ezen kívül folyamatosan bővítik a munkatársak körét, így év végére már 120-an fogják erősíteni a csapatot. Ennek köszönhetően Bécs tömegközlekedési eszközei a legbiztonságosabb helyek közé tartoznak a nagyvárosban. A biztonsági szolgálat munkatársaitól az utazók tanácsokat is kérhetnek, valamint nagyban hozzájárulnak az utasok biztonságérzetéhez is.

Azonban így is akadnak kisebb-nagyobb szabálysértések. Az elmúlt két évben a leggyakoribb esetek közé tartozott a kutyasétáltatás szájkosár nélkül és a rollerekkel és gördeszkákkal való önfeledt száguldozás a peronokon és megállókban. Ősz óta a biztonsági szolgálat emberei már testkamerát is viselnek. Ez nem csak az azonosításnál fontos, de prevenciós hatása is van. Érdemes tudni azt is, hogy a biztonsági szolgálat tagjai jogosultak elkérni az utasok személyi okmányait és szükség esetén le is tartóztathatják őket.

Rajtuk kívül több ezer kamera figyeli az utasokat a járműveken és a megállókban, melyek felvételei sokszor segítik a hatóságok munkáját. Természetesen a fel nem használt felvételeket 48 óra után automatikusan törlik. A Bécsi Közlekedési Vállalat, alias Wiener Linien idén 800 ezer eurót fordít a biztonsági kamerarendszer modernizálására és bővítésére.

Szóljon hozzá!