ZETApress

hírportál

Sensolite a gyógyításban

A feltalálóÚj magyar világszabadalom: sejtműködést regeneráló polarizált-fényterápiás rendszer. Zárt ajtók mögött, a nyilvánosság teljes kizárásával folyt Magyarországon az elmúlt években egy olyan világraszóló kutatás, amely forradalmasíthatja az orvostudomány lehetőségeit számos területen ? tudtuk meg a Révay utcai Gyógycentrumban rendezett sajtótájékoztatón.

Fenyő Márta biofizikus, a Bioptron lámpa, és általában a polarizált-fényterápia feltalálójának, Klein Péternek és egy magyar fejlesztő csapat munkájának eredményeként született meg a Sensolite sejtműködést regeneráló polarizált-fényterápiás rendszer, orvostechnikai eszköz, melynek segítségével az emberi test teljes felületére kiterjeszthető a polarizált fény. A kezelési eljárás jelentősen serkenti az immunsejtek aktivitását, fokozva a vörösvérsejtek oxigén megkötő és oxigén megtartó képességét.

A Sensolite alkalmazási spektruma a közérzetjavítástól a hétköznapi panaszokon és általános egészségügyi problémákon át az egészen súlyos betegségekig terjed. A polarizált-fényterápia hatásosan alkalmazható megelőzésként, általános közérzetjavító célokra, valamint az állóképesség növelésére. A készülék tesztelésében eddig több száz ember vett részt orvosi felügyelet mellett, akiknek a gyógyulása, vagy állapotának jelentős javulása igazolja az eljárásban rejlő rendkívüli lehetőségeket.

Magyar kutatók fedezték fel a világon elsőként, hogy a polarizált fény segítségével képesek az emberi sejtműködést regenerálni és bebizonyították, hogy számos betegség gyógyulását lehet elősegíteni, vagy jelentősen felgyorsítani. Az eljárás képes az immunitásért felelős sejtek aktivitását oly mértékben a sokszorosára felerősíteni, hogy azok alkalmassá válnak az emberi szervezet öngyógyító folyamatainak beindítására.

A kezelés korszakalkotó eredményeit megalapozó klinikai vizsgálatokban kiemelkedő szaktekintélyű magyar orvosok vettek és vesznek részt. Az eljárást lehetővé tevő berendezés, a Sensolite világszerte szabadalmaztatott orvostechnikai eszköz, amelyben ezer darab speciális fényforrás segítségével előállított polarizált fény gondoskodik a teljes test kezeléséről.

Miután a polarizált-fénykezelés serkenti a természetes védekező mechanizmusokat, ajánlható a rendszeres használat a betegséget megelőző, vagy a gyógyulást gyorsító céllal is. Alkalmazása mindazoknak különösen ajánlott, akik tenni szeretnének valamit egészségük megőrzése, szervezetük erősítése, sejtjeik fiatalon tartása vagy ? betegség esetén ? gyógyulásuk felgyorsítása érdekében. A kezelés nem kötött korhatárhoz ? akár kisgyermek kortól is alkalmazható ?, veszélytelen és mellékhatások nélküli.

A Sensolite sejtműködést regeneráló polarizált-fényterápiás rendszer fejlesztése

Fenyő MártaFenyő Márta biofizikus, az Evolite, a Bioptron lámpa és általában a polarizált-fényterápia feltalálója. A fizikus 28 évi munkájának, és különböző kutatásainak eredményeként született meg a Sensolite. Márta ? társaival együtt ? 1981-ben ismerte fel, hogy a polarizált fénynek biológiai serkentő hatása van. Találmánya, az Evolite, majd később Bioptron néven elterjedt lámpa segítségével egy maximum 15 cm átmérőjű folt bevilágítására volt lehetőség, mellyel alapvetően lokális tüneteket, többek között sebeket, izom- és ízületi bántalmakat gyógyítottak.

Fenyő Márta a ?90-es évek elején egereken végzett kutatások során bebizonyította, hogy a teljes test kezelésével globális folyamatokat lehet beindítani, ugyanis az általa alkalmazott fény a bőrön áthaladva eléri a kapilláris erekben keringő vért, a vörösvérsejteket, növelve azok oxigénmegkötő képességét. Ezek a sejtek a véráram segítségével eljutnak olyan szervekbe és szervrendszerekbe is, ahová egyébként a fénnyel nem lehetne elérni, így ezek a szervek jelentősen több oxigénhez jutnak, tehát jobban működnek.

Ezek az egyedülálló eredmények ösztönözték Fenyő Mártát arra, hogy kifejlesszen egy olyan technológiát, mellyel tetszőleges méretben és formában lehetővé válik egy teljes emberi test kezelése polarizált fénnyel. A kutatás eredményeként a feltaláló 2004-ben dolgozta ki a korlátlan felületű, és akár íves formájú polrizáltfény forrás előállításának igényét és az új találmány alapjait.

A fizikus feltaláló 2007-ben találkozott Klein Péterrel, aki egy 15 éve sikeresen működő, nemzetközi elismertségnek örvendő, kozmetikai berendezéseket gyártó cég vezetője. Klein Péter vezetésével magyar fejlesztőmérnökök és konstruktőrök, valamint svéd orvostechnikai fejlesztőmérnökök közreműködésével találták meg a legkorszerűbb technológiai vívmányokat, tervezték meg és hozták létre azt a fényterápiás berendezést, amellyel a világon először lehet a teljes emberi testfelületet polarizált fénnyel kezelni. Ennek eredményeképpen 2009-ben született meg a Sensolite?, a teljes emberi testfelületet kezelő polarizált-fényterápiás ágy.

A Sensolite különlegessége, hogy rövid idő alatt juttatja el a szervezet minden egyes sejtjéhez a polarizált fény létfontosságú gyógyító információit, miközben a hagyományos terápiák általában a beteg sejtekre, fertőzések esetében a baktériumok, vírusok elpusztítására koncentrálnak. Az egész testfelület kezelésekor a polarizált fény biológiai serkentő hatásának köszönhetően a körülbelül 1cm-es behatolási mélységnek ? a vérkeringés segítségével gyorsan eljut az emberi szervezet összes sejtjébe, létfontosságú szerveibe és így fejti ki globális hatását annak teljes működésére.

Az emberi szervezetben percről-percre keletkező több millió hibás ? később komoly betegségekért, rosszindulatú elváltozásokért felelős ? sejt felismerésében és leküzdésében főszerepet játszó T-lymphociták a polarizáltfény-kezelés hatására jelentős mértékben aktivizálódnak, és ezzel súlyos és kevésbé súlyos betegségek megelőzését teszik lehetővé, illetve elősegítik, gyorsítják a már kialakult betegségek leküzdését. A vörösvérsejtek megnövekedett oxigénfelvevő-, és megtartó képessége által minden egyes sejthez, szervhez és szervrendszerhez több jut az éltető oxigénből, és ez az izomzat, illetve a létfontosságú szervek számára hatékonyabb fejlődést és működést tesz lehetővé.

Melyek a teljes testfelület polarizált-fénykezelésének jótékony hatásai?

A polarizált fény jótékony hatással van az élő szervezetre, serkenti a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert. A kezelés után a szervezet felfrissülve, energiával feltöltődve, a stressztől megszabadulva sokkal nagyobb teljesítményre képes, mint előtte. A Sensolite polarizált-fényterápiás ágy kényelmes, megnyugtató környezetben biztosítja a kikapcsolódást, míg a polarizált-fény gondoskodik a teljes test megfelelő megvilágításáról, kezeléséről, amely elindítja a biostimulációs, öngyógyító folyamatokat. Összességében elmondható, hogy a teljes testfelület polarizált-fénykezelésével az egész szervezetben jelentős immunerősítő hatást lehet elérni.

Milyen területeken alkalmazható a Sensolite?

A leleményA Sensolite alkalmazási spektruma a közérzetjavítástól a hétköznapi panaszokon és általános egészségügyi problémákon át az egészen súlyos betegségekig terjed. A Sensolite polarizált-fényterápia hatásosan alkalmazható megelőzésként, általános közérzetjavító célokra, valamint az állóképesség növelésére, káros mellékhatások nélkül.

Az elmúlt évek klinikai vizsgálatai során igazolást nyert, hogy a polarizált-fényterápia kiválóan alkalmas sebek gyors begyógyítására, a teljes testre kiterjedő, vagy lokálisan jelentkező reumatikus fájdalmak enyhítésére, pszoriázis, öregedési foltok és egyéb bőrproblémák kezelésére, továbbá sportsérülések és kiterjedt égési sérülések gyógyítására. Az eddigi tapasztalatok szerint hatására több esetben felszívódtak a zsírdaganatok.

A készülék tesztelésében eddig több száz ember vett részt orvosi felügyelet mellett, gyógyulásuk, állapotjavulásuk igazolja az eljárásban rejlő rendkívüli lehetőségeket. Használata segíthet az embereknek az influenza elkerülésében még járványos időszakban is, csakúgy, mint a sok éven át szenvedést okozó migrének és más eredetű fejfájások megszüntetésében. A Sensolite javítja a koncentrálóképességet, ezért például vizsgák vagy tárgyalás előtt is ajánlható a használata, mivel serkenti az agy vér- illetve oxigénellátását, azaz javítja az agy működését.

Knoll Zsolt, a klinikai vizsgálatokban részt vett orthopéd sebész szakorvos a Sensolite alkalmazással kapcsolatban elmondta: ? Fenyő Márta megkeresésére változatos kórismékkel számos beteget küldtem a Sensolite polarizált-fényterápiás ágy tesztelése céljából. A betegek szóbeli és írásos beszámolója, valamint saját vizsgálataim alapján elmondható, hogy a korai tapasztalatok a Sensolite készülékkel jók csonttörés röntgennel igazolt átépülésében (felére csökkent rehabilitáció), rheumatoid artritisz fellángoló fázisában a klinikai tünetek és a fájdalom csökkentésében, vírusos fertőzés lefutásának időbeli meggyorsításában, pszoriázis fellángoló fázisának csillapításában, klinikailag igazolt, elhúzódó lábszárfekély gyors behegesítésében (negyedre csökkentett időtartam), ínhüvely gyulladás gyógyulási időtartamának felére csökkentésében.

Tapasztalatok a polarizált fénnyel

Korábbi kutatások bizonyították, hogy a polarizált fénnyel kezelt sebek, krónikus fekélyek gyógyulni kezdtek. A kutatók a polarizált fénnyel a szervezet védekező mechanizmusait serkentették, és azt tapasztalták, hogy az immunitásért felelős folyamatokat a Sensolite fénye is jelentősen hatékonyabbá tette. A sejtes védekezés jelentősen fokozódott a fénykezelést követően. A baktériumok bekebelezéséért felelős fehérvérsejtek (neutrophil granulocyták) a polarizált fény hatására aktívabbá váltak.

A vizsgálatok során késztilt mikroszkópos kép bizonyította, hogy a polarizáltfény-kezelést követően más, a sejtfalókon kívüli fehérvérsejtek ? limfociták, monociták, eozinofil sejtek ? száma is jelentős mértékben gyarapodott. Az eljárás segítségével a sejtes védekezésen kívül a magasabb szintű (humorális) védekezést is sikerült stimulálni. Összességében tehát a polarizált fénnyel a szervezet saját, természetes védekezőképességét sikerült magasabb szintre emelni.

Kutatások a rosszindulatú elváltozások területén

A kezelésÁllatok kezelése során igazolódott a polarizált fény jótékony hatása a rosszindulatú elváltozások területén is: meglepő eredmény mutatkozott például rosszindulatú daganatok kezelésénél egerek esetében. A kutatók két, egymástól független egércsoporton végezték el vizsgálataikat. Mindkét csoport egyedei Ehrlich ascites tumort hordoztak szervezetükben. Az egyik egércsoport lépet kezelték polarizált fénnyel és azt tapasztalták, hogy a daganat növekedése leállt.

Később a fénnyel kezelt egércsoport szeparált vérszérumából kis mennyiséget naponta bejuttattak a másik, polarizált fénnyel nem kezelt egércsoport egyedeinek szervezetébe. Azt tapasztalták, hogy ennek köszönhetően a rosszindulatú folyamat leállt a kezeletlen csoport esetében is. A vizsgálati eredmények alapján kiderült, hogy a fénnyel kezelt állatok vérszérumában olyan anyag termelődött a polarizált fény hatására, mely a rosszindulatú folyamat progresszióját leállította. További információk weboldalukon olvashatók.

5 hozzászólás

  1. ÜDVÖZLET! NEM TUDOM MEGÉRTENI, HOGY MIÉRT NEM ALKALMAZZÁK A GÉPET NÉMELY KÓRHÁZAKBAN IS. NEM HISZEM EL, HOGY NEM TUDNÁ PÁR KÓRHÁZ/RENDELŐINTÉZET MEGVENNI ÉS ALKALMAZNI!! PRÓBÁLKOZTAK MÁR? NEM HISZEM EL, HOGY PL. EGY GYERMEKKÓRHÁZBAN, SEBÉSZETEN NE LEHETNE GYŰJTENI ERRE A CÉLRA??? SENKINEK NEM ÉRDEKE??? NINCS TÚL JÓL REKLÁMOZVA AZ ÚJ CSODÁNK!!!! MUSZÁJ VÉRREL-VERÍTÉKKEL GYÓGYULNI???!!!

  2. Dobsina Aranka vagyok . Meg szerteném kérdezni az én problémámra is jó, ? Hat évvel ezelőtt eltört a jobb combcsontom ami gyerekkoromban 1970 ben műtve volt csontszövetrákos voltam / EWING SARCOMA / Túléltem de sajnos 2003 ban eltört ez a csontom. Emiatt a gyerekkori esetem miatt nem forrt össze most már hat éve ez a combcsont ami a legrosszabb, hogy 24 órában fáj és már nincs türelmem a fájdalmaimhoz. Kérem irják meg ez az ágy segitene? Amivel összefogták a velőűrszegem is törve van . Köszönöm a válaszukat.

  3. Tisztelt Cím! Nagyon érdekelne a lámpa, még pedig a fájdalomcsillapító hatása, mert már az is nagy eredmény, ha nem kell gyógyszereket szedni! A másik pedig úgy tudom, már itthon is gyártják. Ez talán reményt ad arra, hogy olcsóban tudják adni. Kérem, írják meg a nagy készülék árát és szeretnék egy leírást, hogy mi mindenre használható? Köszönöm: Sz. Rózsa

  4. Kérem közöljék, hogy hová lehet menni terápiára? Hol találhatók a gépek? Köszönöm

Visszajelzések

  1. Talma Formula?1-es autóval körözhetett | ZETApress