ZETApress

hírportál

Talma Formula?1-es autóval körözhetett

A Raing Experience jóvoltából Talmácsi Gábor egy 2005-ös Renault Formula?1-es autóval körözhetett szerdán a Hungaroringen. Ugyanezzel az autóval Fernando Alonso tette ugyanezt a világbajnoki pontvadászatban négy évvel ezelőtt ? tudatta a menedzsment.

Talma először egy Forma Renaulttal melegített a Formula?1-es gépre, majd kipróbálhatta a technika csúcsát is. A magyar MotoGP versenyző már régóta szeretett volna beülni egy ilyen autóba, most végre megadatott számára ez a lehetőség. Gábor most vezetett először nyitott versenyautót, ez is egy újdonság volt a számára.

Fantasztikus élmény volt egy igazi Formula?1-es autót vezetni, nagyon komoly határai vannak a gépnek. Itt maga az élmény volt a fontos, és nem a köridő, hiszen hatszáz lóerőre vissza volt fogva az autó teljesítménye. Nem sok olyan ember van, aki MotoGP motorral is körbe száguldott a Hungaroringen és Forma?1-es autóval is. Köszönöm a lehetőséget, hatalmas élményt jelentett számomra ? mondta el Talmácsi Gábor a körözés után.

Gábor őrzi egészségét

Talma részt vett tegnap a Sensolite sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy sikerült kipróbálnia Fenyő Márta új eszközét, mely nagyban segítette a versenyeken való jobb helytállásban, illetve a tavalyi kéztörését követő regenerálódásban. Mivel az eszköz használata nem doppingvétség, sporttársainak is ajánlja, s a továbbiakban ő is rendszeresen használni fogja a készüléket.

Fenyő Márta a Bioptron lámpa és általában a polarizáltfény-terápia feltalálója az új gyógycentrum megnyitóján számolt be arról, hogy milyen jótékony hatásai, alkalmazási területei vannak új találmányának a Sensolite-nak. A polarizáltfény-terápia lényege, hogy egyedülálló módon képes az emberi sejtműködést regenerálni. A teljes test polarizált fénnyel való kezelésével a sejtek a véráram segítségével eljutnak olyan szervekbe és szervrendszerekbe is, ahová egyébként a fénnyel nem lehetne elérni, így a szervek jelentősen több oxigénhez jutnak, tehát jobban működnek.

A Sensolite terápia segítségével számos betegség gyógyulását lehet elősegíteni, vagy jelentősen felgyorsítani. Az eljárás képes az immunitásért felelős sejtek aktivitását oly mértékben a sokszorosára felerősíteni, hogy azok alkalmassá válnak az emberi szervezet öngyógyító folyamatainak beindítására.

A Sensolite alkalmazási spektruma a közérzetjavítástól a hétköznapi panaszokon és általános egészségügyi problémákon át az egészen súlyos betegségekig terjed. A Sensolite polarizáltfény-terápia hatásosan alkalmazható megelőzésként, általános közérzetjavító célokra, valamint az állóképesség növelésére, káros mellékhatások nélkül. A polarizáltfény-terápia kiválóan alkalmas sebek gyors begyógyítására, a teljes testre kiterjedő, vagy lokálisan jelentkező reumatikus fájdalmak enyhítésére, pszoriázis, öregedési foltok és egyéb bőrproblémák kezelésére, továbbá sportsérülések és kiterjedt égési sérülések gyógyítására.

Használata segíthet az embereknek az influenza elkerülésében még járványos időszakban is, csakúgy, mint a sok éven át szenvedést okozó migrének és más eredetű fejfájások megszüntetésében. A Sensolite javítja a koncentrálóképességet, ezért például vizsgák vagy tárgyalás előtt is ajánlható a használata, mivel serkenti az agy vér- illetve oxigénellátását, azaz javítja az agy működését.

Fenyő Márta elmondta azt is, hogy Talmácsi Gábor gyorsaságimotoros világbajnok egy évvel ezelőtti csuklótörésének gyógyulását is többek között a magyar fejlesztésű Sensolite polarizáltfény-terápia segítette. Talma az indianapolisi motoros gyorsasági futam időmérő edzésén esett el, melynek következtében csuklója eltörött. A helyzetet súlyosbította, hogy ugyanaz a csontja tört el, mint 2003-ban. Ekkor egy szerencsés találkozásnak köszönhetően Talmácsi Gábor megismerte a biofizikus Fenyő Márta találmányát, a polarizáltfény-terápiás orvostechnikai eszközt, a Sensolite-ot, mely csonttörése gyógyulási időszakát rendkívüli mértékben felgyorsította és csökkentette a világbajnok fájdalmait is.

Talmácsi Gábor, világbajnok a teljes testet érő polarizáltfény-terápiával kapcsolatban megosztotta tapasztalatait: ? A sport, amit űzök nem veszélytelen. Gyakran előfordul velem, hogy elcsúszok az edzések vagy a versenyek folyamán. De ez minden sportban benne van. Évek során sok sérülésemet kellet minél rövidebb idő alatt kezelni, hogy minél előbb motorra ülhessek, és egészségesen a rajthoz tudjak állni.

A MotoGp versenysorozat ahol versenyzem borzasztóan sűrű. Általában a versenyek között hazatérek pár napra, aztán újra indulok a következő verseny helyszínére. Az előző évben történt kézsérülésem, pontosabban csuklótörésem az Amerikai GP-n történt. A baleset után megműtöttek a helyszínen. Nagyon profi módon bántak velem, és szuperül sikerült a műtét. A rehabilitáció azonban nem volt egyszerű.

A műtét után úgy döntöttem, hogy tovább folytatom a versenyszezont. Tudtam, hogy ez nagy szenvedéssel fog járni, de én úgy éreztem, hogy megéri. A műtét után javasolt lett volna két hónap szünet, de én folytattam a versenyzést. Örülök, hogy így történt, mert a 2008-as évben így a 3. helyet szerzetem meg a Világbajnokságon. Ahogy az utolsó verseny befejeződött, akkor jelentkeztek a nagy problémák a kezemmel: mivel fejben tudtam lazítani, így előjöttek jobban a fájdalmak. A csuklóm igen meg lett gyötörve a versenyek alatt.

Az orvosok, Dr. Costa és csapata borzasztóan sokat segített a rehabilitációban, de főleg abban, hogy versenyről versenyre tudjam terhelni a csuklóm. Különböző TAPE terápiával csökkentették a terhelést a csuklómról, és egyéb manuál terápiás masszázzsal is dolgoztak rajta. Novemberben, barátom segítségével eljutottam Dr. Knoll Zsolthoz, aki a Sensolite-ot ajánlotta, hogy minél előbb elmúljon a fájdalom, és a gyulladás az egész kezemről.

Fenyő Márta a készülék feltalálója segítségemre volt, és elmagyarázta, hogy miként működik, és milyen problémákon segít a szerkezet. Novemberben heti 3-4 alkalommal 20-24 perces kezelést kaptam és a következőket tapasztaltam. A harmadik kezelés után az ínhüvely-gyulladás csökkent, és jobban éreztem magam a bőrömben. A negyedik kezelés után nem ittam több kávét, energiával telve éreztem magam, és kevesebbet kellett aludnom.

Az ötödik kezelés után az edzőtermi edzések közben könnyebben vettem levegőt, mert jobb volt a vérem oxigén szállítása. A hatodik kezelés után csökkentettük a kezelés mértéket, mert egyáltalán nem voltam álmos, és egy picit megijedtem, mert nem volt szükségem 8 óra pihenésre, alvásra. A pihenési idő nagymértékben csökkent ? mondta el Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma újra a Hungaroringen | ZETApress

Szóljon hozzá!