ZETApress

hírportál

K&H mesevarázs

gyogyvarazsOlvass mesét, segíts gyógyulni a beteg gyerekeknek! A K&H gyógyvarázs meseolvasó önkéntesek jelentkezését várja országszerte. Folytatódik a K&H gyógyvarázs meseolvasó programja, amelynek lényege, hogy az önkéntesek meseolvasással könnyítik meg a kórházakban fekvő beteg gyerekek életét ? tudtuk meg Pete Renátától.

A programot idén kiszélesítették, mostantól bárki jelentkezhet felolvasónak, így még több gyerek részesülhet a mese gyógyító erejében. A 3 éve indult kezdeményezés jóvoltából eddig 37 alkalommal 400 önkéntes olvasott mesét a kórházakban fekvő beteg gyerekeknek. ? K&H gyógyvarázs programunkkal immár 10 éve támogatjuk a beteg gyerekek felépülését; műszeradományokkal segítjük az orvosokat okos döntéseik meghozatalában, szórakoztató programelemeink pedig örömöt csempésznek a gyerekek kórházban töltött idejébe ? mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. ? Az elmúlt 10 év során összesen 257 intézményt juttatunk hozzá több mint 476 millió forint értékű orvosi eszközhöz, és 140 alkalommal vidítottuk fel különböző szórakoztató műsorokkal a kicsiket.

A K&H gyógyvarázs meseolvasó programeleme 2010-ben indult el, amelynek keretében középiskolások látogattak el a kórházakba, hogy megkönnyítsék a beteg gyerekek kórházi napját, hozzájáruljanak gyógyulásukhoz. Az indulás óta a programban 300 iskolás és száz K&H dolgozó vett részt, akik összesen 37 alkalommal olvastak fel kedvenc könyveikből. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programhoz mostantól bárki csatlakozhat az ország bármely tájáról. Az egyetlen feltétel, hogy az önkéntes 14 éven felüli legyen.

A K&H tehát minden olyan önkéntes jelentkezését várja, aki szeretne örömöt csempészni a beteg gyerekek hétköznapjaiba ? legyen az középiskolás diák, segíteni akaró felnőtt, vagy épp jólelkű nagymama. ? Tapasztalatunk, hogy a meseolvasás mindenkinek nagy élmény: a gyerekek napját megszépíti, néhány órára elfeledteti velük a fájdalmat, a gondokat. A felolvasót pedig sokáig elkíséri a sok csillogó szempár emléke. Célunk, hogy az önkénteseket, és a beteg gyermekeket ápoló intézményeket összekössük, ezzel segítve, hogy minél több felolvasás megvalósulhasson, minél több gyermek kórházban töltött idejét megkönnyíthessük, gyógyulását elősegíthessük ? fejtette ki Horváth Magyary Nóra. ? Szeretnénk, ha a K&H gyógyvarázs égisze alatt minél több ember élné át az önkéntes segítségnyújtás örömét. Ezzel az összefogással is hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy a jelen és jövő társadalmának tagjai teljesebb életet élhessenek.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra jelentkezni internetes felületen keresztül, a weboldalon lehetséges, ahol az érdeklődők megnézhetik a mesedoktorokat fogadó kórházak listáját, valamint kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb időpontot. A tájékozódást térkép is segíti, így az önkéntesek könnyen megtalálhatják a hozzájuk legközelebbi helyszínt. Jelenleg 12 megye 24 kórháza várja a felolvasókat, de a lista folyamatosan bővül.

3 hozzászólás

  1. Most is mukodik a mesevarazs mozgalom? Csatlakozas es egyeb feltetelek irant erdeklodom. A helyi gyogyintezmeny fogadokeszsege a donto gondolom, no meg a nehezsege, hogy “egy fecske nem csinal nyarat”. Varom valaszukat tisztelettel.

  2. Megtalaltam a web oldalt a korhazak listajaval, a jelentkezes lehetoseget is. Nem vagyok gyakorlott netezo, de kutakodok tovabb. Remelem sikerul a csatlakozas es segithetek mesevel gyogyulni.

Visszajelzések

  1. Gyógyvarázsos mesedokik | ZETApress