ZETApress

hírportál

Csernus Imre Drogmája

Egy hónap múlva, november második hetében jelenik meg Dr. Csernus Imre alapkönyve, a DROGMA új, átdolgozott és bővített kiadásban ? jelentette be Rados Richárd, a Jaffa Kiadó igazgatója.

Dr. Csernus Imre immár kilencedik könyve egy folyamatosan szűnni nem akaró, égető problémához, a drogokhoz nyúl vissza. A könyv átdolgozása egy rendkívül érdekes helyzetet teremtett: a Doki őszintén szembesül saját, 8 évvel ezelőtti énjével és beszél az azóta benne végbement változásokról.

A fülbevalóm: a kalózok, a tenger imádata. A tetoválás a fájdalom tűrése. Így együtt a férfiasságot jelentik. Fiatal voltam. Most meg egyszerűen jól érzem magam így ? írta nyolc évvel ezelőtt a 37 éves Csernus Imre. ? Jól érzem magam így. Ez hazugság volt. Most már tudom. Ezekkel az eszközökkel kompenzáltam a bizonytalanságomat, mert akkoriban nem hittem eléggé önmagamban. Emberként, férfiként nem volt elég önbizalmam. Nem ismertem egy sor olan törvényt, amit ma már igen ? reflektál korábbi önmagára a most 45 éves pszichiáter.

Az eredeti mű Csernus egy, a Lipóton töltött munkahetének bemutatása mentén követi a Doki gondolatait, érzéseit, munkamódszereit a drogproblémákkal, függésekkel, nem egyszer súlyos élethelyzetekkel küzdő páciensekkel kapcsolatban. A korábbi szerzőtársak ? Dobai Benedek és Tárnok Alfonz ? páciensként ismerték meg Csernust. Ők ketten, az őserő és az őskételkedés, a Doki szövegeinek, gondolatainak, érzelemvilágának dekonstruktŐREI most is mellé szegődtek, hogy őszinte tükröt tartsanak neki, s ha kell, vitatkozzanak vele, vagy épp megveregessék a vállát. Dr. Csernus Imre alapkönyve, a DROGMA november második hetében kerül a boltokba a Jaffa Kiadó gondozásában.

2 hozzászólás

  1. A napokban került a boltokba a Jaffa Kiadó gondozásában Dr. Csernus Imre alapkönyve, a Drogma új, átdolgozott és bővített kiadása. November 7-én, hétfőn este 7 órakor a Károly körúti Alexandra Könyvesházban mutatja be új könyvét szerzője: Dr. Csernus Imre. A könyvbemutatón Novodomszky Éva beszélget Csernus doktorral és két szerzőtársával, Dobai Benedekkel és Tárnok Alfonzzal.

    A közönség személyesen is találkozhat a Dokival a hétfői könyvbemutatón. ? A Drogma a lángolásról, a szenvedélyről és a hitről szól. A Drogma korábbi változata ? melyet 8 évvel ezelőtt írtam ? az életről vallott gondolataim durva megfogalmazása, a most megjelenő átdolgozott, bővített ?új? Drogma pedig egy önkritikus, öniróniával teli írás, egy sokkal érettebb könyv, melyben az is benne van, hogyan lehet a belső békét megszerezni ? vallja a szerző.

Visszajelzések

  1. Vér a véremből | ZETApress