ZETApress

hírportál

A Bodies a testünkért

Egészségünk a legfontosabb kincsünk ? tudjuk ezt mindannyian, de többnyire csak legyintünk rá. A napi feladatok, a kenyérharc elveszik időnk és figyelmünk nagy részét. Egészségünk elhanyagolására, elvesztésére már többnyire csak az utolsó pillanatban döbbenünk rá, vallja a Live Nation Ügynökség.

A májustól látható Bodies – A kiállítás egyik legfőbb törekvése az emberi test megismertetése és az egészséges életmód propagálása. Ezért a kiállítás szervezői egy teljes hétvégére meghívnak mindenkit, hogy foglalkozhasson egészségével, minél többet tudjon meg a betegségek megelőzéséről, korai felismeréséről és segíthessen embertársain is.

Családi Egészségnap lesz a VAM Design Centerben szeptember 20-21-én. Ebben lesznek partnereik a Magyar Vöröskereszt, a Rákellenes Liga, az E77 orvosi diagnosztika, a Bárka Alapítvány, a Flóra margarin, Anita fehérnemű és még sokan mások. Mindkét nap 10 és 18 óra között kihelyezett véradást tartanak, minden véradó a Bodies kiállítás szervezőitől ingyenesen belépőt kap ajándékba! Emellett a helyszínen, a VAM Design Center aulájában különböző standoknál folyamatos vércukor-, szájüregi- és bőrfelület-szűrést lehet igénybe venni tanácsadással; gerincvizsgálat, reformkonyha bemutató és tanácsadás, valamint önvizsgálati bemutató és oktatás zajlik majd.

A színpadon látható lesz a Magyar Vöröskereszt elsősegély-bemutatója és oktatása, ahol imitált sérülésekkel, szituációkkal készülhetünk fel a mindennapokban egyre gyakrabban előforduló balesetekre és ellátásukra. Tanulhatunk jóga légzést, gerinctornát, mellráktornát; megismerkedhetünk a pilates és a jóga alapjaival, a tibeti hangtálak csodálatos hatásával, beszélgetéseket hallhatunk vezető orvosokkal a szűrések és az önvizsgálatok fontosságáról, valamint megnézhetjük a mellrák-műtöttek egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fürdőruha- és fehérnemű-bemutatóját. A családi nap minden érdeklődő számára ingyenes!

Tudta, hogy a véradás összesen csupán 30-45 percet vesz igénybe, adatfelvétellel és kivizsgálással együtt, de egy véradó három ember életét is megmentheti? Minden véradó rövid pihenő és étkezés után azonnal képes feladatai ?normális? ellátására? A véradás jótékonyan segíti a véradó egészségét, ha egy férfi legalább évi egy alkalommal vért ad, 88%-kal csökkenti az infarktus veszélyét, ami jelenleg első helyen áll a 35-55 év közötti férfiak halálozási listáján hazánkban?

A daganatos betegségek általános figyelmeztető jelei

Szemmel látható elváltozások szemölcsön, anyajegyen, széklettel és vizelettel kapcsolatos változások, makacs köhögés és rekedtség, állandó nyelési nehézségek, nem gyógyuló fekély vagy sérülés a bőrön, szokatlan vérzés és váladékfolyás, tapintható duzzanatok a mellben vagy a test más részén és ok nélküli testsúly-csökkenés. A rák 98%-ban gyógyítható, ha a kockázati tényezőket csökkenti (dohányzás, alkoholfogyasztás, napozás, mozgásszegény életmód, elhízás), havonta ellenőrzi saját testét, évente jár szűrővizsgálatra, és ha bármilyen elváltozást észlel magán, haladéktalanul orvoshoz fordul?

Egy tucat betegség okozhat cukorbetegséget is, ezért fontos a teljes körű kivizsgálás, hiszen az alapbetegség befolyásolja a diabétesz kezelés hatékonyságát? Nem kezelt cukorbetegséggel veszélyes például autót vezetni? A gerinc fájdalmai jellegében és okaiban is különböznek az ízületi fájdalmaktól, az ember gerincproblémáinak túlnyomó része természetes görbületekre és különleges megterhelésre vezethető vissza? Ülőmunka végzése mellett napi néhány perces gerinctorna is megőrizheti gerince egészségét és mozgékonyságát? A jóga kiválóan alkalmas a mozgásszegény életmód, az egyoldalú vagy kötött sporttevékenység, vagy a fizikai és szellemi kifáradással járó munka egészségre káros hatásainak ellensúlyozására?

A Pilates a mélyrétegű törzsizmok erősítésére-nyújtására koncentráló, az egész testet tetőtől-talpig átmozgató mozgásrendszer; amellyel megszabadulhatunk a hátfájástól, melynek egyik leggyakoribb kiváltó oka az elgyengült tartóizomzat? Hatására jobbá válik testtartás és az izmok újból szimmetrikusan kezdenek működni? Egy tibeti hangtál készítésénél 5-12 különféle fémet használnak fel ? Az emberi test mintegy 70-80%-ban vízből és folyadékból áll, a testre helyezett tálak rezgései koncentrikus körök formájában terjednek el, áramlanak szét az egész testünkön, mélyen sejt szintig fejtik ki hatásukat? És még ennél is többet megtudhat, ha eljön szeptember 20-án és 21-én a VAM Design Centerbe!

Szóljon hozzá!