ZETApress

hírportál

Péter újra a régi

Rudolf Péter májusában, a Richter Egészségváros első állomásának megnyitóján a programsorozat védnökeként arra bíztatta az embereket, hogy ne várják meg szervezetük kétségbeesett üzenetét: Figyeljünk önmagunkra! Ki tegye, ha nem mi magunk?

A színművész-rendező is megfogadta saját tanácsát és úgy véli, az ország számos nagyvárosait immár második éve járó egész napos családi rendezvények neki személyesen is segítettek az egészséges életvitel kialakításában ? tudtuk meg Ollé Ágnestől.

A köpcös és pocakos ötvenes

A Richter Egészségváros első, kaposvári állomásának megnyitóján a színművész-rendező kopasz, köpcös és pocakos ötvenesnek nevezte magát. A rendezvénysorozat fővédnöke elmesélte milyen ?pocsék egy szembesülés? volt, mikor rájött mennyire elhagyta magát: ? Nemrég a színész válogatott összecsapott az orosz kollégákkal, akikről kiderült, nagyjából egyidősek velünk, csak sokkal jobb állapotban vannak ? emlékezett vissza. A színész válogatott sokszor sérült, egyre lassabban forduló, enyhén túlsúlyos tagjaként akkor úgy döntött nem várja meg szervezete kétségbeesett üzenetét és végiggondolja békében van-e önmagával.

Rudolf Péter váltott: ? Elhagytam magam, de most addig nem nyugszom, míg jó formában nem leszek! ? mondta akkor. Vállalta a nehezebb ? de eredményesebb és egészségesebb ? utat a stressz levezetésére, a feleségével együtt, aki atléta volt, futni kezdett. Ezzel szinte egy időben a jótékonysági akcióval összekötött országos szűrőkampánnyal arra kezdte biztatni az embereket, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése, fenntartása érdekében.

Városról városra megelőzésről, helyes táplálkozásról, a stresszes lét következményeiről és a szűrés fontosságáról beszélt az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal összekötött családi napon: ? Bízom abban, hogy ahogy sokaknak, úgy mostantól nekem is segítségemre lesznek a szűrővizsgálatok és a Richter Egészségváros rendezvényei ? mondta, s ez így is lett.

Az eredmény: mínusz 7 kiló

Szemléletváltását mi sem bizonyította jobban, a színművész most már nemcsak lelkesítő beszédével buzdítja a lakosokat az egészségtudatos gondolkodásra és a szűrővizsgálatokon való részvételre, hanem ő is rendszeresen beáll a sorba ellenőriztetni magát. A jó eredmények pedig már senkit sem lepnek meg, hiszen a színművész-rendező a Richter Egészségváros első állomása óta 7 kilót fogyott.

Szóljon hozzá!